Flammkuchen lijkt op pizza maar dan anders. Lekker met zalm en rucola en Jobke vindt het lekker met appel en ui.
Recept komt uit Uit Pauline’s keuken van Pauline Weuring.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor het deeg
350 gr bloem
5 gr gist
7 gr zout
210 gr lauwwarm water
scheutje olijfolie

Topping
200 gr crème fraîche
125 gr zure room

Variatie zalm
100 gr zalmfilet
peper en zout
el kappertjes
paar takjes rucola
beetje olijfolie

Variatie appels en uien
11 rode ui
1 appel
peper en zout
50 gr zachte geitenkaas

Bereiden
Doe de bloem in de kom. Voeg de gist en zout toe. Voeg het water en een scheutje olijfolie toe. 

Kneed het in 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.

Laat het deeg afgedekt een uurtje rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Verdeel het deeg in 4 ballen. Bestrooi het aanrecht of een grote plank met bloem. Rol met een deegroller de bal heel dun uit. Je kunt er een vierkant of een cirkel of een ander mooi model van maken. Leg het deeg op een vel bakpapier op een bakblik.

Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem.

Variatie zalm
Bak de Flammkuchen in 8 a 10 minuten af. Verdeel daarna de zalm over de gebakken bodem. Bestrooi het met wat zout en peper, een paar kappertjes en rucola. Als je het lekker vindt kun je er ook nog een beetje olijfolie over heen doen.

Variatie appel & ui
Snijd een rode ui en een appel in dunne plakjes. Verdeel dit over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de Flammkuchen in 8 a 10 minuten.

Leave a Reply