Lekker taartje bakken. Ferieke houdt ervan ook als het hartig is. Deze courgettetaart met bacon, feta en ricotta is supermakkelijk te maken. Beetje bakken dan alles bijelkaar voegen en heel goed roeren. In een ovenschaal en klaar. Het recept is van Donna Hay.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 el olijfolie
1 ui, fijn gesneden
2 knoflooktenen, geperst
4 plakjes bacon
450 gr courgette, geraspt
200 gr feta, verkruimeld
200 gr ricotta
40 gr geraspte parmezaanse kaas
een handje verse bieslook, fijngeknipt
zout en zwarte peper
6 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm de olie in een pan met een anti-aanbaklaag. Voeg als de olie heet is, de ui, knoflook en bacon toe en bak  het ongeveer 5 minuten.

Doe in een kom het uienmengsel met courgette, feta, ricotta, parmezaanse kaas, bieslook, zout en peper en roer het goed door elkaar.

Doe de eieren en zelfrijzend bakmeel in een kom en roer ze goed door elkaar. Voeg daarna de eieren toe aan de courgette en roer ook dit weer goed door elkaar.

Vet een ovenschaal van 20cmx30cm in met boter. Doe daarbovenop bakpapier. Schep het courgettemengsel in de ovenschaal.

Zet de schaal in de oven en bak de schotel in 40 a 45 minuten gaar.

Handig, blijft er nog wat over? Het restant kun je invriezen voor een volgende keer. Leg tussen elk stukje taart dat overgebleven is, een stukje bakpapier voordat je het invriest. Het blijft tot ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.