Rabarber, Annemijn kan er geen genoeg van krijgen… vooral niet als toetje en dus bakt ze een rabarbertaart. Je hebt er wat geduld voor nodig maar dan heb je een supertoetje/ taart. Het recept is van Melissa Clark.

Voor dit gerecht maakt Annemijn gebruik van maatlepels en maatscheppen.

Ingrediënten
285 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
700 gram rabarber, in kleine stukjes gesneden
2 tl maïzena
1,5 cup suiker
½ cup licht bruine basterdsuiker
2 cup bloem
1 ¼ tl bakpoeder
½ tl zout
citroenrasp van 1 citroen
1 tl vanille extract
4 eieren
⅓ cup crème fraîche
2 tl citroensap

Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg op de bodem van een springvorm (22 cm) bakpapier. Beboter het papier en de zijkanten van de springvorm.

Doe de rabarber in een kom en voeg de maïzena en een 1/2 cup suiker toe. Roer dit goed door elkaar.

Voeg de basterdsuiker samen met 55 gram boter in een pan en verwarm de suiker en boter. Roer het goed door gedurende 2 minuten totdat het gesmolten is.
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

Mix 230 gram roomboter in een kom gedurende 2 minuten. Meng 1 cup suiker en de citroenrasp goed doorelkaar totdat het een egale kleur heeft. Voeg het dan toe aan de boter en mix ongeveer 4 minuten totdat het deeg licht en soepel is. Voeg daarna de vanille extract toe en mix het weer goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe pas een extra ei in de kom als het deeg goed gemixed is. Doe de crème fraîche en de citroensap bij het deeg en mix. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en mix dit op een lage snelheid goed door het deeg.

Leg op de bodem van de springvorm het basterdsuiker mengsel en verdeel gelijkmatig over de bodem. Hierboven leg je de rabarber gelijkmatig in de vorm. Bovenop de rabarber doe je het deeg. Zorg ervoor dat de rabarber volledig onder een dekentje van deeg ligt en dat het deeg mooi geëgaliseerd is.

Zet de springvorm in de oven. Tijdens het bakken komt er vocht uit de springvorm. Zet de springvorm daarom in de oven op een raster met een blik eronder waarmee je het vocht kunt opvangen. Bak het 75 minuten. Ga met een saté prikker in de taart. Als deze zonder kruimels eruit komt is de taart klaar.

Neem de taart uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen. Maak met een mes de taart los van de  springvorm. Plaats een bord op de springvorm en draai de vorm om zodat deze op het bord komt te liggen. Doe dit als de taart nog warm is anders kan hij blijven plakken aan de vorm.