Salade met lenteblaadjes en geitenkaas rolletjes

Lente dus een salade met raapstelen en postelein… Jobke en Ferieke hadden het er druk mee: wassen, drogen, snijden. Dankzij de wat zoete vinaigrette vonden ze het superlekker. Het recept is van Tallina van den Hoed van de Volkskrant.

Ingrediënten
Salade
1 bosje raapstelen
100 g postelein
1 kleine courgette
100 g verse geitenkaas
100 g dungesneden ontbijtspek
2 lekkere tomaten
1 appel zonder klokhuis

Dressing
4 el olijfolie
1 el frambozen azijn
1 el mayonaise
1 el honing
1 tl gemalen peper
1 el gehakte verse bieslook

Salade met lenteblaadjes en geitenkaas rolletjes bereiden
Zet de oven op grillstand. Als je geen grillstand hebt verwarm dan de oven voor op 180 graden. 

Was de raapstelen en haal de worteltjes eraf. Droog de raapstelen, bijvoorbeeld in een slacentrifuge. Snijd ze in reepjes. Was de postelein, droog ze en snijd ze in reepjes. Verdeel de postelein en raapstelen over vier borden.

Schaaf met een kaasschaaf 12 mooie lange plakken van de courgette. Kneed de geitenkaas een beetje los is en verdeel het over de courgette, strijk het een beetje uit. Leg daar de plakjes ontbijtspek over en rol het strak op. Zet vast met een cocktailprikkertje. Zet de rolletjes overeind op een ovenvast schaaltje en grill ze een minuut of 5 tot de courgette wat zachter is.

Snijd tomaat en appel in dunne plakjes en leg ze op de vier bordjes met blaadjes.

Meng olie, azijn, mayonaise, peper en bieslook tot een mooie vinaigrette. Druppel de vinaigrette over de bordjes en zet op elk bordje drie courgette-geitenkaasrolletjes. Lekker met brood en boter.