Rabarber-Aardbeiflip

Door 29 mei 2015Toetje
Ferieke heeft Jobke’s favoriete toetje gemaakt: rabarber-aardbeiflip. Rabarber is officieel een groente maar in dit toetje lijkt het meer op fruit zo lekker zoet samen met de aardbei. Een top toetje voor door de week.

Rabarber-Aardbeiflip bereiden
Breng in een steelpan 1/2 dl water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat het 5-7 minuten op laag vuur zacht worden. Als het te vochtig is kun je een beetje allesbinder toevoegen.

Houd een paar aardbeitjes achter voor de garnering. Doe de aardbeien in een kom samen met de balsamicoazijn en 1 el suiker en pureer het met een staafmixer.

Schenk in een glas een laagje blanke vla, gevolgd door rabarber en aardbei. Sluit af met de yoghurt. Garneer het met een paar aardbeitjes. De hoeveelheid is voor ongeveer 4 glazen.