Afrikaanse gehaktballetjes

Annemijn heeft Afrikaanse gehaktballetjes gemaakt. Oftewel gehaktballetjes met pijnboompitten en kruiden zoals komijn en kaneel, lekker sudderen in bouillon met een laurierblaadje. Samen met witte rijst en een sausje van yoghurt en munt erbij.

Bereiden
Doe de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie of boter) en bak ze in ongeveer 3 minuten bruin. Laat de pijnboompitten afkoelen en hak ze daarna fijn.

Pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt met de pijnboompitten, gesnipperde sjalot, peterselie, kaneel, komijn, het zout en ei in een kom. Kneed het goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.

Doe de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een bord. Doe de sjalotten, laurierblad en tomatenpuree in de bakpan (waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt) en bak het in ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon en de gehaktballetjes toe.  Doe de deksel schuin op de pan en laat de balletjes op laag vuur in 20 min. gaar stoven. Roer de gehaktballetjes regelmatig om.

Snijd de munt fijn. Roer de munt door de yoghurt en bestrooi met de zwarte peper. Verwijder het laurierblad uit de pan en schep de balletjes op een schaal. Serveer met de yoghurtdip.