Rabarber en framboos met maismeel koekjes

En ja alweer een toetje met rabarber gemaakt door Ferieke. Rabarber met framboos onder een dekentje van maismeel koekjes. Je bent er even mee bezig maar dan heb je wel een toptoetje. Het recept is van Melissa Clark van de New York Times.

Voor dit gerecht maakt Ferieke gebruik van maatlepels en maatscheppen.

Ingrediënten
Voor de vulling
900 gr rabarber, in kleine stukjes gesneden
250 gr (bevroren) frambozen
1 cup en 2 tl suiker
2,5 el maizena

Voor de koekjes
1 cup bloem
2/3 cup maismeel
1/4 cup suiker
1,5 el bakpoeder
1/4 tl zout
6 el koude, ongezoute boter, gesneden in kleine stukjes
2/3 cup crème fraîche

Rabarber en framboos met maismeel koekjes bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.

De vulling
Doe de rabarber, frambozen, suiker en maizena in een kom. Roer het voorzichtig door elkaar.

Koekjes
Doe de bloem met de maismeel, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg de boter toe en mix het tot het een kruimelig deeg is. Voeg de crème fraîche toe en mix het goed door elkaar totdat het deeg een samenhangend geheel wordt.

Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg hier het deeg erop en druk het voorzichtig plat. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Je kunt dit deeg een dag van tevoren maken en in vershoudfolie in de koelkast bewaren.

Doe de vulling in een ovenschaal van ongeveer 20 x 27 cm. Leg de koekjes op de vulling. Zet de schaal in de oven en bak het 40 a 45 minuten totdat de koekjes mooi goudbruin zijn.