Zin in soep? Jobke heeft spitskoolsoep gemaakt met mosterd crème fraîche en geraspte appel. Voeg nog gebakken spekjes toe en je hebt een maaltijdsoep. Lekker met brood erbij. Recept komt uit het kookboek ‘Appels en Peren’ van Sandra Ysbrandy.

Ingrediënten
Soep:

1 ui in kleine stukjes gesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 kleine spitskool, in dunne reepjes gesneden
1 liter kippenbouillon
125 ml slagroom
olijfolie

Mosterd crème fraîche:
125 ml crème fraîche
1 el grove mosterd
1 friszure appel zoals een Granny Smith, geschild en geraspt
1 citroen, sap

Spitskoolsoep Bereiden
Doe de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de spitskool erbij en bak het ongeveer 5 minuten.  Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Laat het 20 minuten op een laag vuur rustig doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe een eetlepel mosterd in een schaaltje. Voeg de crème fraîche toe en meng het goed door elkaar.

Rasp de appel en besprenkel de appel met de citroensap.

Schenk de soep in kommen. Doe in de kom een lepel mosterd crème fraîche en geraspte appel.