Kip met zoete aardappel en freekeh

Ferieke houdt wel van een kippenpootje… Ferieke heeft de kip in een saus van abrikoos, koriander, ui en honing gebakken. Lekker met zoete aardappel uit de oven en freekeh, een oergraan van jonge groene tarwegraan.

Kip met zoete aardappel en freekeh bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 3 el olijfolie in de pan en braad de kip mooi bruin.

Snijd de ui in kleine stukjes. Voeg de ui, kaneelstokjes en de koriander toe aan de kip en bak 3 min. Voeg het water, de abrikozen en honing toe en voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip in ongeveer 40 min.

Schil de aardappelen en snijd ze in lange repen. Leg de aardappels op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Doe er nog wat peper en zout over en zet in de oven. Rooster 25 min. ongeveer gaar.

Bereid de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de kip op een bord, doe er een beetje freekeh bij en saus van de kip en verdeel er wat zoete aardappel overheen.