Madeleine

Door 4 augustus 2015Gebak, Toetje
Op vakantie in Frankrijk kon Ferieke geen genoeg krijgen van madeleine cakejes. Vandaag heeft ze dan ook deze supercakejes gebakken. Het is heel makkelijk en heel lekker. Het recept is van de Frans/ Engelse kok Michel Roux jr.

Madeleine cakejes bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer de madeleine bakvorm in met boter en stuif er dan wat bloem over. Heb je geen madeleine bakvorm, gebruik dan een muffin bakvorm en doe er dan een dun laagje beslag in. De madeleine’s moeten niet zo dik worden als een muffin. Ferieke heeft ze ook in een muffin bakvorm gebakken.

Meng de eieren en de suiker samen in een kom. Voeg daarna de bloem, bakpoeder, boter en citroensap toe en mix het god door elkaar. Laat het deeg daarna ongeveer 20 minuten staan voordat je de madeleine bakvorm vult met het beslag.

Doe de vorm in de oven en bak het in 8 a 10 minuten gaar. Laat de madeleine cakejes even afkoelen en eet ze dan lekker op.