Aardbeienroomijs

Door 10 augustus 2015Toetje
Drie vrouwen gaan uit eten met hun mannen… Het vakantieboek van Kidsweek, vol met moppen en ook een recept voor aardbeienroomijs… Het is lekker warm en dus hebben Jobke en Annemijn aardbeienroomijs gemaakt. Superlekker en niet moeilijk…

Ingrediënten
250 gr aardbeien
200 ml ongeklopte slagroom
200 ml melk
70 gr poedersuiker
1 eetlepel citroensap

 

 

De beste mop volgens Jobke, Annemijn en Ferieke:
3 vrouwen gaan uit eten met hun mannen.
De 1e vrouw zegt: ‘Mijn man heeft rood haar, dus ik trek een rode jurk aan.’
De 2e vrouw zegt: ‘Mijn man heeft bruin haar, dus ik trek een bruine jurk aan.’
De laatste vrouw zegt: ‘Mijn man is kaal, dus ik ga naakt!’

Aardbeienroomijs bereiden
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Pureer de aardbeien met een staafmixer, een stamper of gewoon met een vork. Meng de aardbeienpuree met de poedersuiker en het citroensap. Roer de melk en de slagroom erdoorheen. Als het goed is, ziet het er nu een beetje uit als een milkshake.

Giet het mengsel in een plastic diepvriesbak. Zet de bak ongeveer een uur in het vriesvak. Haal de bak eruit en klop het met een mixer los. Dat doe je om te voorkomen dat er harde bevroren stukjes in je ijs terechtkomen. Zet daarna weer terug in de vriezer. Haal de bak er na nog een uur weer uit en mix weer even door. Na opnieuw een uur invriezen nog een laatste keer doormixen. Laat het ijs daarna zeker een uur met rust.

Zet het een halfuur voordat je het aardbeienroomijs wilt eten in de koelkast.