Maiskolf met Franse krieltjes

By 15 september 2015Hoofdgerecht, Vlees
Oh lekker gegrilde maiskolven met kruidenboter… Jobke en Annemijn vinden maiskolven superlekker. Ze hebben er Franse krieltjes uit de oven bijgemaakt met chipolata worstjes. Ben je vegetarisch? Dan kun je er bijvoorbeeld een kaasburger bij eten…

Ingrediënten
maiskolf:
1 maiskolf per persoon
olijfolie

Franse krieltjes:
400 gr Franse krieltjes
handje verse peterselie
handje verse basilicum
handje verse selderij
handje verse rozemarijn
5 el olijfolie
1 rode ui in kleine stukjes gesneden
2 bosui in kleine stukjes gesneden
3 knoflooktenen in stukjes gesneden
peper
zout

kruidenboter:
100 gr roomboter op kamertemperatuur
1 teen knoflook, geperst
paar takjes verse bieslook in stukjes gesneden
paar verse muntblaadjes
paar takjes selderij in stukjes gesneden
peper
zout

Lekker met bijvoorbeeld chipolata worstjes of kaasburgers.

Maiskolf met Franse krieltjes bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet als eerste de maiskolf en de aardappels op het vuur en volg dan de rest van het recept.

Maiskolf:
Maak de maiskolf schoon. Doe de maiskolven in de pan, voeg water toe. Zet de pan op het vuur. Zodra het water kookt zet je het vuur laag en laat je de maiskolven 10 minuten koken. Smeer de grillpan in met een beetje olijfolie. Zet de grillpan op het vuur en grill de maiskolven in ongeveer 5 minuten. Doe een beetje zout en peper op de maiskolf.
Franse krieltjes:
Doe de Franse krieltjes in een pan met een laagje water en kook 10 minuten. Haal de krieltjes uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Pak een schaaltje en doe hier de olijfolie in met de basilicum, rozemarijn, peterselie en selderij. Voeg de rode ui, bosui en knoflook toe. Roer het goed door elkaar. Verspreid het olijfolie mengsel over de krieltjes. Zet de ovenschaal in de oven en laat de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Kruidenboter voor de maiskolf:
Doe de boter in een schaaltje samen met de knoflook, bieslook, munt en selderij. Voeg een beetje peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
Serveer de maiskolf met de kruidenboter en Franse krieltjes. Lekker met een chipolata worstje of als je vegetarisch bent een kaasburger.