Chocolademousse

Door 2 oktober 2015Toetje
Chocolademousse… is er een toetje dat nog lekkerder is? Annemijn en Jobke hebben chocolademousse gemaakt met daarop een room van frambozen. Begin een uur of 3 voordat je het wil opeten want de chocolademousse moet minimaal 2 uur in de koelkast opstijven… Het recept komt uit het kookboek Hemels van Alexandra Schijf en Ria Geraets-Heijen

Ingrediënten
150 gr pure chocolade, in grove stukken
5 eieren, gesplitst
2 el speculaaskruiden
125 ml slagroom
75 gr frambozen uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt

Benodigdheden
mixer

 

Chocolademousse bereiden:
Begin ongeveer 3 uur van tevoren met het maken van de mousse. Zet een kookpan met een laagje water op het vuur, zet er een kleinere pan in zodra het water kookt en zet het vuur laag. Leg de chocolade in de kleinste pan, roer af en toe en laat het smelten.

Roer het eigeel en de speculaaskruiden snel door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten met de mixer stijf. De eiwitten zijn goed stijf als je de kom op zijn kop houdt en de eiwitten blijven hangen. Spatel het stijve eiwit door het chocolademengsel. Schep het chocolademengsel in 4 schaaltjes en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Klop de slagroom met een mixer stijf. Roer de frambozen door de slagroom en zet tot gebruik in de koelkast. Schep de frambozenroom vlak voor het serveren op de chocolademousse.