Walnotencake met witte chocolade

Door 29 oktober 2015Gebak, Ovengerecht
Walnoten, je kunt ze nu overal vers krijgen. Even kraken met een notenkraker en ze kunnen zo in deze cake. Je hebt wel 300 gram nodig dus je bent even aan het kraken… Of je koopt ze gepeld… Het recept komt uit het kookboek ‘Koken van de Bazaar’ van Sabina kookt.

Ingredi├źnten
300 gr walnoten
150 gr witte chocolade
125 gr boter
175 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gr yoghurt
snufje zout
2 eieren
1 tl bakpoeder
300 gr bloem
1 tl kaneel

Benodigdheden
cakevorm
houten sateprikker

Walnotencake met witte chocolade bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een grote pan. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, vanillesuiker, yoghurt en zout door de gesmolten boter.

Roer een voor een de eieren door het beslag. Voeg de bakpoeder, kaneel en bloem toe en roer heel goed door elkaar.

Hak de walnoten grof. Je kunt ze met de hand klein maken. Je kunt ze ook in een plastic boterhamzakje doen en met een hamer in stukjes hakken. Schep de walnoten door het beslag. Vet de cakevorm in met boter. Doe het beslag in de cakevorm.

Zet de cakevorm in de oven en bak ongeveer in 45 minuten gaar. Test met een houten sateprikker of de cake gaar is. Steek de sateprikker in de cake. Komt deze er zonder een restje cake uit? Dan is de cake gaar. Zit er nog wat cake aan dan moet je de walnotencake nog iets langer bakken. Gaar? Haal de walnotencake uit de oven.

Breek de witte chocolade in stukjes. Doe deze in een pannetje. Zet de pan op een heel laag vuurtje op het fornuis en laat de chocolade langzaam smelten. Je kunt de chocolade ook ‘au-bain-marie’ smelten. Dan doe je water in een pan en daarin zet je een bakje met de chocolade. De pan met water en het bakje zet je op het vuur en laat je warm worden.

Verdeel de gesmolten chocolade over de afgekoelde walnotencake. Laat de chocolade opstijven. Is de chocolade hard? Snijd dan de walnotencake met witte chocolade in plakjes.