Salzburger nockerln

Salzburger nockerln, een hele mooie naam voor een superlekker toetje uit Oostenrijk met 6! eiwitten en 4! eidooiers… gemaakt door Annemijn. Het recept komt uit het kookboek ‘Elke dag vers, koken met Janny’ van Janny van der Heijden.

Ingrediënten
6 eiwitten
4 eidooiers
40 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
2 el bloem
2 tl maizena
geraspte schil van een halve citroen
5 el melk
20 gr boter
5 el frambozenjam
poedersuiker

Benodigdheden
zeef
mixer
ovenschaal

Salzburger nockerln bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker en vanillesuiker toe. Doe de eidooiers in een kom en roer ze romig. Voeg een kwart van de stijfgeslagen eiwit toe en meng het luchtig door elkaar. Meng de rest van het eiwit er voorzichtig door. Doe een zeef op de kom met het beslag. Zeef de bloem en maizena door de zeef. Voeg het citroen toe en spatel het door elkaar.

Doe de melk en de boter in een steelpan en breng het aan de kook. Verdeel de jam over de bodem van een ondiepe ovenschaal, zonder het helemaal in de hoeken uit te smeren. Schenk de melk om de jam heen. Schep in een paar grote bergen het beslag in de schaal. Zet de schaal in de oven en bak de Salzburger nockerln in 10 a 15 minuten goudgeel. De Salzburg nockerln zijn van binnen nog romig als ze gaar zijn.

Serveer het op een bordje, poedersuiker erover en klaar is je heerlijke toetje!