Pepernoten

By 13 november 2015Gebak
pepernoten
Sinterklaas: Annemijn, Jobke en Ferieke zijn er klaar voor. Ze hebben pepernoten gemaakt, de echte… Oftewel de wat zachtere versie die lijkt op taai taai. Dat kun je dan ook maken van dit deeg… Het recept komt van de website http://www.isgeschiedenis.nl.

Ingrediënten
125 gr tarwebloem
250 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr honing
75 gr stroop
1 ei
1 el speculaaskruiden
1 tl gemalen anijszaad
snufje zout 

Benodigdheden
zeef
bakpapier
bakblik

 

Pepernoten bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de honing, stroop, ei, anijs, speculaaskruiden en het zout in een kom. Zeef het meel boven de kom en kneed er een stevig deeg van.

Zet het deeg daarna 1 tot 2 uur afgedekt in de koelkast zodat het kan opstijven. Leg bakpapier op een bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en rol er pepernoten van. Bak de pepernoten in 10 a 15 minuten lichtbruin en gaar.

Wil je taai taai maken? Maak dan poppetjes van het deeg en laat het iets langer bakken.