Marsepein

Door 26 november 2015Gebak
Marsepein is niet het favoriete Sinterklaas snoepgoed van the Kids behalve deze versie dan… Lekker zelf gemaakt. Niet moeilijk maar je moet wel geduld hebben. Je kunt de marsepein pas eten nadat het een week in de koelkast gelegen heeft…  Het recept komt uit het kookboek ‘Het grote Sinterklaas kookboek’ van Yolanda van der Jagt en Anneke Ammerlaan.

Ingrediënten
1oo gr amandelen
125 gr poedersuiker
een paar druppels oranjebloesemwater (te koop bij de toko en een grote Albert Heijn)
1 el water

Benodigdheden
keukenmachine of hamer en staafmixer
vershoudfolie

 

Marsepein maken 

Keukenmachine
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Gebruik de pulseerknop zodat de noten niet onder het mes blijven plakken. Voeg de poedersuiker toe en meng dit er goed doorheen met de pulseerknop. Voeg het oranjebloesemwater toe en meng alles tot een soepele massa. Pas op met de oranjebloesemwater. Als je teveel toevoegt krijgt het deeg een vieze smaak. Een druppel of 3 a 4 is meer dan genoeg om het marsepein de lekkere smaak te geven. Is het mengsel wat droog voeg dan een klein beetje water toe.

Geen keukenmachine
Doe de amandelen in een plastic boterhamzakje en sla met een hamer de amandelen fijn. Doe de amandelen in een kom. Voeg de poedersuiker toe en mix met de staafmixer alles goed door elkaar. Voeg het oranjebloesemwater toe en meng alles tot een soepele massa. Pas op met de oranjebloesemwater. Als je teveel toevoegt krijgt het deeg een vieze smaak. Een druppel of 3 a 4 is meer dan genoeg om het marsepein de lekkere smaak te geven. Is het mengsel wat droog voeg dan een klein beetje water toe.

Maak je handen nat en kneed het marsepein een paar minuten. Maak er een bal van, wikkel het in vershoudfolie. Leg de marsepein in de koelkast. Na een week ongeveer is de marsepein klaar voor gebruik.  Haal het dan uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Is het op temperatuur dan kun je er allemaal figuurtjes mee kneden.