Ferieke maakt kerstkoekjes. Kids in the Kitchen, koken met kinderen
Naast kerstballen wil Ferieke ook altijd kerstkoekjes in de kerstboom hangen… En dus is ze druk aan het bakken en versieren. Het recept voor de kerstkoekjes komt van de website van Martha Stewart.

Ingrediënten
2 cups bloem en een beetje extra voor uit rollen van het deeg
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
1/2 cup suiker
1 ei
1 tl vanille-extract

Benodigdheden
Bakpapier, deegroller, mixer, bakblik, plastic folie, kerstvormpjes

Kerstkoekjes bereiden
Doe de boter en suiker in een kom en mix  of kneed het goed door elkaar. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix alles nog eens goed door elkaar. Doe de bloem en bakpoeder erbij. Mix alles door elkaar. Kneed het deeg tot een bal. Rol het in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. Het deeg blijft ongeveer 2 a 3 dagen goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg het bakpapier op het bakblik. Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi het aanrecht met een dun laagje bloem. Leg het deeg op het aanrecht. Bestrooi het deeg met een heel dun laagje bloem zodat de deegroller niet blijft plakken. Rol het deeg uit met de deegroller. Druk de vormpjes uit het deeg en leg het op het bakblik. Vergeet niet een gaatje in het koekje te maken als je ze in de kerstboom wil hangen.

Doe het bakblik in de oven en bak de boekjes in ongeveer 10 minuten a 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze mooi lichtbruin zijn.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Als je wil kun je ze mooi versieren met icing. Deze kun je zelf maken maar ook in tubes kopen.