Deegappeltje uit de oven

Deegappeltje uit de oven Kids in the Kitchen
Oud & nieuw? Natuurlijk appelflappen alleen hebben de Kids er een twist aangegeven. Zij hebben de appeltjes ingepakt maar niet met bladerdeeg.  De vulling bestaat niet alleen uit appel maar ook rozijntjes en pijnboompitten. Deegappeltje uit de oven, een super lekkere variant op de appelflap…

Ingrediënten
3 appels
75 gr suiker
350 gr bloem
250 gr boter
100 ml water koud
snufje zout
handje pijnboompitten
handje rozijnen
kaneel
1 ei

Benodigdheden
bakblik, bakpapier, mixer, vershoudfolie, deegroller

 

Deegappeltje uit de oven maken
Doe de suiker en boter bij elkaar in een kom en mix het goed door elkaar. Voeg het water toe samen met de bloem en een snufje zout en mix het door elkaar. Kneed het deeg tot een bal. Doe vershoudfolie over het deeg en zet het 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in plakjes.

Bestrooi het aanrecht met wat bloem. Bestrooi de deegroller met wat bloem. Pak een stukje deeg en rol het uit. Leg op 1 helft wat stukjes appel met een paar rozijntjes en pijnboompitten. Bestrooi het met wat kaneel. Leg de andere helft over de vulling en maak er een pakketje van. Zorg ervoor dat de vulling volledig bedekt is door deeg. Leg het deegappeltje op een bakblik met bakpapier.

Klop een eitje los in een schaaltje en smeer met een kwastje het pakketje in met een beetje ei. Ga verder met het volgende pakketje. Bakblik vol? Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de deegappeltjes in ongeveer 20 minuten gaar totdat ze mooi goudbruin zijn.

Haal de deegappeltjes uit de oven. Laat ze iets afkoelen en dan… geniet van je deegappeltje uit de oven.