Nogosari gemaakt door Annemijn. Kids in the Kitchen
Annemijn heeft nogosari gemaakt, een superlekker Indisch ‘stoom’ toetje. Een makkelijk recept met o.a. veel banaan, beetje rijstemeel en kokos. Het recept komt uit het kookboek de geur van witte rijst.

Ingrediënten
175 gr rijstmeel
25 gr maizena
100 gr suiker
snufje zout
1 tl vanillesuiker
500 ml kokosmelk (of santen)
2 a 3 bananen

 

Nogosari maken:
Snijd de bananen in plakjes. Doe het meel, maizena, suiker, zout en vanillesuiker in een pan. Roer langzaam de kokosmelk of santen er doorheen totdat het glad is. Schep voorzichtig de plakjes banaan er doorheen.

Stoom alles in 30 minuten gaar. Dit kun je doen door de pan in een pan met heet water te zetten of in een stoompan.

Haal de pan uit de pan en laat het afkoelen. Doe de nogosari in kleine schaaltjes en je hebt een perfect toetje!