Chocoladebrood gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen
Mmm lekker chocolade. Jobke heeft er brood van gemaakt… Oftewel een brood waar heel veel chocolade inzit. Perfect voor de zondagochtend, -middag of wanneer jij er zin in hebt… Het recept komt uit het kookboek ‘Chocoladerecepten’ van Caroline Jeremy.

Ingrediënten
2,5 tl gist
snufje suiker
325 ml lauwwarm water
1 eigeel
25 gr zachte boter
600 gr broodmeel
10 gr zout
30 gr cacaopoeder
250 gr pure chocolade 70% gehakt in kleine stukjes
scheutje olijfolie
een beetje bloem
1 eidooier om brood mee te bestrijken

Benodigdheden
hamer, mixer of keukenmachine, plasticfolie, deegroller, bakpapier

 

Chocoladebrood maken
Vermeng de gist met het water en een snufje suiker in een kom. Zet het 5 a 10 minuten apart tot het wat bobbelig wordt. Meng het eigeel en boter door het gistmengsel.

Pak een kom (als je een keukenmachine hebt, de kom van de keukenmachine) en doe het broodmeel, zout, cacaopoeder en chocolade in de kom. Meng alles goed door elkaar op de laagste stand. Of pak de mixer en mix het rustig door elkaar. Voeg het gistmengsel toe en mix alles goed door elkaar. Is het deeg erg droog? Voeg dan nog een klein beetje warm water toe.

Pak een nieuwe kom en vet deze in met olijfolie. Doe het deeg in de kom en dek het af met plasticfolie. Zet de kom op een warme plek en laat het 2 uur staan.

Strooi wat bloem op het aanrecht. Druk het deeg wat plat en verdeel het in 2 gelijke stukken. Maak van beide stukken ovale vormen. Leg een vel bakpapier op het bakblik. Leg de ovalen erop en dek ze af met een vochtige theedoek. Laat dit een uur ongeveer rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Klop het eigeel los met een vork en bestrijk de bovenkant van het deeg met het eigeel. Zet het chocoladebrood in de oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 190 graden. Bak de broden nog 25 minuten. Haal de broden uit de oven en laat ze afkoelen.

Als het chocoladebrood is afgekoeld snijd je  het in plakjes en lekker eten maar!