was successfully added to your cart.

Kruidencake met honing

Kruidencake met honing gemaakt door Annemijn uit The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson - Kids in the Kitchen
Annemijn heeft een zoete cake met kruidnagel, gemberpoeder en peper gemaakt.  Ja zoet dankzijvde honing. Een kruidencake uit de Scandinavische keuken. Het recept komt uit The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson.

Ingrediënten
4 eieren, gesplitst
200 gr suiker
100 gr honing
100 gr boter, gesmolten en een beetje om de cakevorm in te vetten
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl gemalen zwarte peper
250 gr bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout

Benodigdheden
mixer, cakevorm, bakpapier

Kruidencake met honing bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de cakevorm in met boter. Leg bakpapier in de cakevorm.

Doe het eigeel en suiker in een kom. Mix het met een mixer tot het licht en romig is. Voeg de honing, gesmolten boter en kruiden toe. Roer door elkaar. Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer alles nog eens goed door elkaar.

Pak een andere kom en doe de eiwitten hierin. Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Voeg het toe aan het cakebeslag en roer alles goed door elkaar.

Giet het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant glad met een lepel of een spatel.

Zet de cake in de oven en bak het in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. Prik een sateprikker in de cake. Als er cake op blijft zitten moet de cake nog even doorbakken. Blijft er niets aan hangen dan is de cake gaar.

Haal de cake uit de oven. Laat het iets afkoelen. Snijd de cake in plakken. Leg een plak op een bordje en lekker eten maar… 


Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten