Mergpijpjes gemaakt door Annemijn, Jobke, Isabella en Ferieke - Kids in the Kitchen
Na het eten van een mergpijpje, gekocht bij de bakker, vroegen Annemijn en Jobke zich af of je dit ook zelf kunt maken… Nou met hulp van gastkok Isabella is dat goed gelukt. Je bent er een middag zoet mee maar dan heb je wel echte mergpijpjes gemaakt en die zijn echt superlekker…

Ingrediënten
koek
50 gr boter
4 eiwitten
5 eigeel
100 gr suiker
100 gr bloem

banketbakkersroom
1 tl vanille extract
3 eigeel
300 ml volle melk
50 gr suiker
25 gr bloem
1 zakje vanillesuiker

pakje marsepein
poedersuiker om marsepein uit te rollen
jam (bijvoorbeeld frambozen)
200 gr chocolade puur (70%)

Benodigdheden
mixer, bakpapier, bakblik, deegroller

Mergpijpje bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Koek
Zet een pan op het vuur. Doe de boter erin en smelt de boter. Doe de 4 eiwitten in een kom met 50 gram suiker. Mix het tot het eiwit goed stijf geworden is. Doe de eidooiers en bloem bij de boter en meng het door elkaar. Voeg dit toe aan de eiwitten en roer goed door elkaar. Pak een bakblik. Leg hier bakpapier in. Giet het deeg in het bakblik. Zet het bakblik in de oven en bak het ongeveer 15 minuten totdat de koek mooi bruin is geworden. Haal de koek uit de oven en laat het afkoelen. Snijd de koek over de lengte doormidden.

Banketbakkersroom
Doe de eidooiers in een kom en klop het los. Doe de melk, suiker, vanille suiker en vanille extract in een pan en zet het op het vuur. Breng het aan de kook. Als het kookt voeg je de eidooiers bij de melk.  Klop het goed door elkaar en breng het aan de kook. Voeg de bloem toe en laat de room inkoken totdat het dik genoeg is.

Mergpijpjes maken
Besmeer 1 van de koeken met een laagje jam. Doe daarop de banketbakkersroom. Doe de andere helft van de koek hierop. Zet dit in de koelkast gedurende 2 uur zodat alles goed kan opstijven.

Breek de chocolade in stukjes. Doe ze in een pan en laat het smelten. Strooi wat poedersuiker op een plankje en deegroller. Pak een stukje marsepein en rol de marsepein uit. Probeer de marsepein zo dun mogelijk te maken.

Haal de koek uit de koelkast. Snijd de koek in 12 stukken. Rol een dun laagje marsepein om de koek. De koek moet helemaal ingepakt zijn in de marsepein. Maak de uiteinden van de marsepein een beetje nat zodat je het goed aan elkaar kunt plakken. Doop de uiteinden van de koek in de chocolade. Leg het mergpijpje op een bord. Als alle mergpijpjes klaar zijn zet je het bord terug in de koelkast zodat de chocolade kan harden.

Haal na een uur ongeveer de mergpijpjes uit de koelkast. Leg er 1 op je bordje en lekker eten maar!