Perentaart gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen
Jobke en Ferieke wilden weer eens een lekker simpel taartje bakken. Deze perentaart is zo’n taart. Heel makkelijk te maken en oh zo lekker met dank aan de walnoten…Ok hij moet wel 50 minuten in de oven…

Ingrediënten
150 gr bloem
150 gr boter en een beetje om het bakblik in te vetten
1 eigeel
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
50 gr suiker
2 peren
1 ei
2 el custardpoeder
1 dl slagroom
150 gr walnoten in kleine stukjes

Benodigdheden
ovenschaal, plastic folie, staafmixer, deegroller, een lage bakvorm

 

Perentaart maken:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bloem en de boter in een kom en meng het door elkaar. Voeg een snufje zout, vanillesuiker en eigeel toe. Kneed het totdat het een soepel deeg wordt. Als het deeg te droog is voeg dan een 1 el water toe. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.

Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in stukken. Doe de suiker in een pan en voeg een klein beetje water toe. Zet de pan op het vuur en los de suiker op. Als het suiker opgelost is voeg je de peren toe. Kook de peren totdat het vocht bijna verdwenen is. Haal de pan van het vuur. Laat het iets afkoelen en pureer de peren fijn met de staafmixer.

Meng het ei met de custard in een kom. Voeg de slagroom en de peren toe en roer het door elkaar.

Vet de bakvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast. Leg een beetje bloem op het aanrecht en op de deegroller. Rol het deeg uit tot een dunne plak. Bekleed de bakvorm met het deeg. Schenk de peren in de bakvorm. Strooi de walnoten over de peren.

Zet de perentaart in de oven en bak het in ongeveer 50 minuten gaar. Neem de taart uit de oven en laat het afkoelen. Snijd de taart in stukjes en leg het op een bordje.