Eierkoek gemaakt door Annemijn - Kids in the Kitchen
Annemijn wilde snel even iets lekkers bakken. Ok dat werd dus eierkoek. Superlekker en makkelijk met maar 5 ingrediënten. Het recept komt uit het kookboek ‘Wat eten we vandaag” van Susan Aretz (Smulpaapje).

Ingrediënten
120 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Benodigdheden
mixer, bakblik, bakpapier, zeef

Eierkoek bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier in het bakblik.

Doe de eieren, suiker, zout en vanillesuiker in een kom. Mix dit alles een minuut of 5 met de mixer. Door het lange mixen komt er  veel lucht in het deeg waardoor de eierkoeken nog lekkerder smaken.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom met het deeg. Roer na het zeven het bakmeel door het deeg. Giet het deeg in het bakblik. Zet het in de oven en bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Haal de eierkoek uit de oven en laat het afkoelen. Verwijder het bakpapier en snijd de eierkoek in stukken.