was successfully added to your cart.

Rabarbercake met kokos

Rabarbercake met kokos gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen
Rabarber, Jobke en Ferieke vinden dat superlekker. Ze hebben een rabarbercake met kokos gemaakt, superlekker (ook het beslag vonden Jobke en Ferieke helemaal top…). Het recept komt uit het kookboek ‘Eten uit de moestuin’ van Marleen van Es.

Ingrediënten
200 gr kokosolie
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
75 ml magere yoghurt
200 gr zelfrijzend bakmeel
3 el geraspte kokos
4 stengels rabarber

Benodigdheden
ovenschaal van ongeveer 18 x 24 cm, mixer, bakpapier

 

Rabarbercake met kokos maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe de gesmolten kokosolie in een kom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe. Klop het met een mixer luchtig door elkaar. Voeg de eieren en yoghurt toe en mix het goed door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en roer het samen met de geraspte kokos goed door het beslag.

Leg het bakpapier in de ovenschaal. Giet het beslag in de ovenschaal. Snijd de rabarber in stukken en leg ze op het beslag. Zet de schaal in de oven en bak de rabarbercake met kokos in een uur klaar. Check met een sateprikker of de cake klaar is (prik de sateprikker in de cake. Komt de prikker er droog uit dan is de cake klaar).

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten