Hieronder vind je een overzicht van gerechten met vlees…

Boerenkool door Kids in the Kitchen

Boerenkool

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Verse boerenkool, nog aan de stengel... Annemijn en Jobke hebben er ouderwetse boerenkool stamppot van gemaakt. Aardappels koken, puree ervan maken samen met boerenkool, cashewnootjes, spekblokjes en een rookworst. Mmm...
Smoor daging, snijbonen en rijst

Smoor daging, snijbonen en rijst

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Annemijn mocht naar de boekpresentatie van 'De geur van witte rijst", een verzameling van Indische eet- en kookherinneringen. Ze heeft Rachel de Vries ontmoet en beloofd om haar recept Smoor...

Zoete aardappellasagne

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
Toppie, Jobke en Ferieke hebben lasagne gemaakt. Maar niet de gewone versie met pasta, nee dit is een zoete aardappellasagne. Het recept komt uit het kookboek ‘Wat eten we vandaag?’...

Maiskolf met Franse krieltjes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Oh lekker gegrilde maiskolven met kruidenboter... Jobke en Annemijn vinden maiskolven superlekker. Ze hebben er Franse krieltjes uit de oven bijgemaakt met chipolata worstjes. Ben je vegetarisch? Dan kun je...

Kip met friet en appelmoes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Kip met friet en appelmoes maar dan anders... De friet is gemaakt met zoete aardappels en de mayonaise is een yoghurtsausje. Het kost even wat tijd maar dan heb je...

London loaf

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
London loaf, een belegd platbrood. Je kunt het met van alles beleggen. Even bakken in de pan en klaar. Jobke heeft een versie gemaakt met een gehaktvulling en een kaasvulling....

Kip met zoete aardappel en freekeh

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Ferieke houdt wel van een kippenpootje... Ferieke heeft de kip in een saus van abrikoos, koriander, ui en honing gebakken. Lekker met zoete aardappel uit de oven en freekeh, een...

Spitskoolsoep

| Hoofdgerecht, Soep, Vlees | No Comments
Zin in soep? Jobke heeft spitskoolsoep gemaakt met mosterd crème fraîche en geraspte appel. Voeg nog gebakken spekjes toe en je hebt een maaltijdsoep. Lekker met brood erbij. Recept komt uit...

Afrikaanse gehaktballetjes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Annemijn heeft Afrikaanse gehaktballetjes gemaakt. Oftewel gehaktballetjes met pijnboompitten en kruiden zoals komijn en kaneel, lekker sudderen in bouillon met een laurierblaadje. Samen met witte rijst en een sausje van...

Salade met lenteblaadjes en geitenkaas rolletjes

| Lunch, Salade, Vlees | No Comments
Lente dus een salade met raapstelen en postelein... Jobke en Ferieke hadden het er druk mee: wassen, drogen, snijden. Dankzij de wat zoete vinaigrette vonden ze het superlekker. Het recept...

Pad Elzas

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Ferieke maakt een pad Thai op z'n Frans. Veel groente snijden zoals wortel, rode kool en kastanjechampignons. En dan nog wat noodles en spekjes! Het recept komt uit het boek...

Courgettetaart

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
Lekker taartje bakken. Ferieke houdt ervan ook als het hartig is. Deze courgettetaart met bacon, feta en ricotta is supermakkelijk te maken. Beetje bakken dan alles bijelkaar voegen en heel...