Stokbrood met pompoen, tomaat en paprika - kids in the kitchen - koken met kinderen

Stokbrood met pompoen, tomaat en paprika

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Jobke houdt wel van groente snijden en een beetje kruiden mengen. Dat is precies wat je moet doen als je zin hebt in stokbrood met pompoen, tomaat en paprika. Annemijn…
Gevulde frambozenbroodje gemaakt door Jobke. Recept komt uit Jamie's superfood van Jamie Olivier

Gevulde frambozenbroodje

| Gebak, Lunch, Ontbijt, Vegetarisch | No Comments
Zin in een lekker ontbijtje? Maak dan deze gevulde frambozenbroodjes. Je kunt ze prima met frambozen uit de diepvries maken nu er geen verse frambozen te krijgen zijn. Het recept…
Pannenkoek met fruit - Kids in the kitchen

Pannenkoek met fruit

| Lunch, Ontbijt, Vegetarisch | No Comments
Wat eet Annemijn bij de paaslunch: pannenkoeken met fruit. Heel lekker en heel snel gemaakt. De pannenkoeken zijn gebaseerd op een recept uit het kookboek Jamie's Super Food van Jamie…
Aubergine schotel gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen

Aubergine ovenschotel

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Aubergine, aubergine, aubergine. Voor deze ovenschotel heb je er 3 nodig! Jobke vindt aubergine een beetje saai maar gelukkig zit er in deze schotel nog veel meer lekkers zoals pinda's…
Perentaart gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen

Perentaart

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Jobke en Ferieke wilden weer eens een lekker simpel taartje bakken. Deze perentaart is zo'n taart. Heel makkelijk te maken en oh zo lekker met dank aan de walnoten...Ok hij…
Groene en witte koolsoep gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen

Groene en witte koolsoep

| Soep, Vegetarisch | No Comments
Groene kool, witte kool... Ferieke en Jobke hebben er een soep van gemaakt. Een soep vol met kool maar ook vol met andere groente zoals bleekselderij en wortel. Een typische…
Risotto met romanesco gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen

Risotto met Romanesco

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Romanesco, het lijkt wel op bloemkool maar dan groen met hele mooie torentjes. Het heeft een iets andere smaak maar wel net zo lekker... Jobke heeft er risotto van gemaakt.…
Witlofschotel met appels & pruimen - Kids in the Kitchen

Witlofschotel met appels & pruimen

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Eigenlijk vinden Jobke en Annemijn witlof niet zo lekker. Gewoon gekookt vinden ze zelfs vies... Maar deze witlof gaat samen met o.a. aardappels, appels, pruimen en walnoten de oven in…
Eierkoek gemaakt door Annemijn - Kids in the Kitchen

Eierkoek

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Annemijn wilde snel even iets lekkers bakken. Ok dat werd dus eierkoek. Superlekker en makkelijk met maar 5 ingrediënten. Het recept komt uit het kookboek 'Wat eten we vandaag" van Susan…
Kruidencake met honing gemaakt door Annemijn uit The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson - Kids in the Kitchen

Kruidencake met honing

| Gebak, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn heeft een zoete cake met kruidnagel, gemberpoeder en peper gemaakt.  Ja zoet dankzijvde honing. Een kruidencake uit de Scandinavische keuken. Het recept komt uit The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson.…
Salade met verse vijgen

Salade met verse vijgen

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Vijgen, en vooral de verse, mmm Ferieke vindt ze heerlijk. Samen met onder andere tomaten, paprika, komkommer heeft ze er een superlekker salade van gemaakt. Beetje stokbrood erbij en klaar…
Tomatensalade gemaakt door Jobke - KidsintheKitchen

Tomatensalade

| Salade, Vegetarisch | No Comments
Tomatensalade, heel simpel en oh zo lekker. Jobke heeft een hele kleurrijke versie gemaakt door een gele, oranje, rode en groene tomaat te gebruiken. Een beetje olijfolie, feta en basilicum…
Tomaat met pesto uit de oven

Tomaat met pesto uit de oven

| Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Jobke had een kistje tomaten gekregen met onder andere coeur de boeuf erin. Supermooie grote tomaten. Jobke heeft er een heel simpel maar oh zo lekker bijgerecht van gemaakt, tomaat…
Rabarbercake met kokos gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen

Rabarbercake met kokos

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Rabarber, Jobke en Ferieke vinden dat superlekker. Ze hebben een rabarbercake met kokos gemaakt, superlekker (ook het beslag vonden Jobke en Ferieke helemaal top...). Het recept komt uit het kookboek…
Mergpijpjes gemaakt door Annemijn, Jobke, Isabella en Ferieke - Kids in the Kitchen

Mergpijpjes

| Gebak | No Comments
Na het eten van een mergpijpje, gekocht bij de bakker, vroegen Annemijn en Jobke zich af of je dit ook zelf kunt maken... Nou met hulp van gastkok Isabella is…
Chocoladebrood gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen

Chocoladebrood

| Gebak, Lunch, Ontbijt, Ovengerecht | No Comments
Mmm lekker chocolade. Jobke heeft er brood van gemaakt... Oftewel een brood waar heel veel chocolade inzit. Perfect voor de zondagochtend, -middag of wanneer jij er zin in hebt... Het…
Nogosari gemaakt door Annemijn. Kids in the Kitchen

Nogosari

| Toetje | No Comments
Annemijn heeft nogosari gemaakt, een superlekker Indisch 'stoom' toetje. Een makkelijk recept met o.a. veel banaan, beetje rijstemeel en kokos. Het recept komt uit het kookboek de geur van witte…
aardpeer met paprika, pruim en walnoot gemaakt door Ferieke. Kids in the Kitchen

Aardpeer met paprika, pruim en walnoot

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Aardpeer, een heel lekker, gezond en heel kleinknolletje. Ferieke heeft wat aardappels, paprika, prei, gedroogde pruimen en walnoten bij de aardperen gedaan. Oven in, 45 minuten wachten en je hebt…
Taart met zoete aardappel en appel Kids in the Kitchen

Taart met zoete aardappel en appel

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke en Annemijn hebben een taart gemaakt. Geen zoete maar een hartige... Alhoewel, de taart zit vol met zoete aardappels, appels en honing. Oh ja en knoflook en 4 eieren...…
smoothie met appels en peren gemaakt door Kids in the Kitchen

Smoothie met appels en peren

| Lunch, Ontbijt, Toetje | No Comments
Jobke en Ferieke hadden zin in een smoothie. Tja wat doe je in de winter in een smoothie? Nou appels, peren, kaneel, pistachenootjes en yoghurt. Mixen maar en klaar is…
Stamppotje met pastinaak, wortel en een bietje

Stamppotje met pastinaak, wortel en een bietje

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Groente schillen met de dunschiller. Jobke vindt dat 1 van de leukste dingen om te doen... Deze stamppot zit vol met aardappels, pastinaak, wortel en een bietje. Allemaal groentes die…
Deegappeltje uit de oven Kids in the Kitchen

Deegappeltje uit de oven

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Oud & nieuw? Natuurlijk appelflappen alleen hebben de Kids er een twist aangegeven. Zij hebben de appeltjes ingepakt maar niet met bladerdeeg.  De vulling bestaat niet alleen uit appel maar…
Ferieke maakt kerstkoekjes. Kids in the Kitchen, koken met kinderen

Kerstkoekjes

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Naast kerstballen wil Ferieke ook altijd kerstkoekjes in de kerstboom hangen... En dus is ze druk aan het bakken en versieren. Het recept voor de kerstkoekjes komt van de website…
Kerst chocoladetaart gemaakt door Annemijn en Ferieke Kids in the Kitchen

Kerst chocoladetaart

| Gebak, Ovengerecht, Toetje | No Comments
Het ultieme kersttoetje volgens Annemijn en Ferieke: een chocoladetaart in 3 lagen met een lekkere vulling... Heb je in de kerstvakantie een middag de tijd: ga hem dan maken want…
Polenta, knolselderij & wortel met een gebakken eitje

Polenta, knolselderij & wortel met een gebakken eitje

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn's lievelingsgerecht? Polenta met een gebakken eitje. Dat moest dan ook gegeten worden als hoofdgerecht met kerst. En als groente? Knolselderij met wortel als kerstboompjes uit de oven. Een superlekker…
Tomatensoep gemaakt door Jobke als voorgerecht voor de kerst. Kids in the Kitchen

Tomatensoep

| Soep, Vegetarisch | No Comments
Wat eten de Kids met kerst? Als voorgerecht willen ze tomatensoep met lettertjes, oftewel lettervermicelli.  Heel veel tomaat, beetje paprika en wat kruiden en klaar is je tomatensoep. Een super lekkere…
Boerenkool door Kids in the Kitchen

Boerenkool

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Verse boerenkool, nog aan de stengel... Annemijn en Jobke hebben er ouderwetse boerenkool stamppot van gemaakt. Aardappels koken, puree ervan maken samen met boerenkool, cashewnootjes, spekblokjes en een rookworst. Mmm…
Peertjes uit de oven

Peertjes uit de oven

| Ovengerecht, Toetje | No Comments
Peertjes uit de oven. Annemijn en Ferieke hebben een heel simpel toetje met stoofperen gemaakt: stoofperen met honing en suiker. Doe de honing in de peer en suiker over de…
Lasagne met courgette

Lasagne met courgette

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Lasagne kun je op 100 manieren maken. Jobke heeft lasagne met courgette gemaakt, een Italiaanse versie met onder andere tomaat, rode paprika, courgette, ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas. Makkelijk te…
Marsepein gemaakt door Kids in the Kitchen

Marsepein

| Gebak | No Comments
Marsepein is niet het favoriete Sinterklaas snoepgoed van the Kids behalve deze versie dan... Lekker zelf gemaakt. Niet moeilijk maar je moet wel geduld hebben. Je kunt de marsepein pas…
Smoor daging, snijbonen en rijst

Smoor daging, snijbonen en rijst

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Annemijn mocht naar de boekpresentatie van 'De geur van witte rijst", een verzameling van Indische eet- en kookherinneringen. Ze heeft Rachel de Vries ontmoet en beloofd om haar recept Smoor…
Gnocchi met pompoensaus

Gnocchi met pompoensaus

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Jobke en Ferieke hadden zin om uitgebreid te koken en hebben zelf gnocchi gemaakt. Gnocchi maken is niet moeilijk maar het kost wel veel tijd. Heb je tijd probeer het…

Gevulde speculaas

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Het kost veel tijd maar dan heb je de allerlekkerste gevulde speculaas en ook nog eens helemaal zelf gemaakt. Annemijn en Ferieke zijn de uitdaging aangegaan en hebben eerst de…
pepernoten

Pepernoten

| Gebak | No Comments
Sinterklaas: Annemijn, Jobke en Ferieke zijn er klaar voor. Ze hebben pepernoten gemaakt, de echte... Oftewel de wat zachtere versie die lijkt op taai taai. Dat kun je dan ook…

Tomaten-groentesoep

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn en Ferieke hebben een tomaten-groentesoep gemaakt. Oftewel een 'wat ligt er nog in mijn groentela' soep. Superlekker als je allerlei groenterestjes over hebt... In deze versie zit onder andere  bleekselderij, zoete aardappel,…

Salzburger nockerln

| Ovengerecht, Toetje | No Comments
Salzburger nockerln, een hele mooie naam voor een superlekker toetje uit Oostenrijk met 6! eiwitten en 4! eidooiers... gemaakt door Annemijn. Het recept komt uit het kookboek ‘Elke dag vers, koken…

Bloemkool, kikkererwt en granaatappel

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Vind jij granaatappel ook zo mooi? Deze maaltijd zit vol met de superlekker pitjes uit de granaatappel. Je bent wel even bezig om de pitjes uit de appel te halen.…

Walnotencake met witte chocolade

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Walnoten, je kunt ze nu overal vers krijgen. Even kraken met een notenkraker en ze kunnen zo in deze cake. Je hebt wel 300 gram nodig dus je bent even…

Gratin van knol, kool en pompoen

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke heeft gratin van knol, kool en pompoen gemaakt. Een perfect herfstgerecht. Vol met knolselderij, Chinese kool en pompoen. Tomatensaus erbij met mozzarella en Parmezaanse kaas, 40 minuten in de…

Zoete aardappellasagne

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
Toppie, Jobke en Ferieke hebben lasagne gemaakt. Maar niet de gewone versie met pasta, nee dit is een zoete aardappellasagne. Het recept komt uit het kookboek ‘Wat eten we vandaag?’…

Hazelnootpasta

| Beleg | No Comments
Nutella/ hazelnootpasta mmm lekker... Annemijn heeft het zelf gemaakt en dat is helemaal niet zo moeilijk en natuurlijk veel lekkerder... Hazelnoten met chocolade en melk dat zijn d belangrijkste ingrediënten.…

Appeltje met vanillesaus

| Ovengerecht, Toetje | No Comments
Annemijn heeft 1 van haar lievelingstoetjes gemaakt: een appeltje met vanillesaus. Je boort een gaatje in de appel, vult dit met walnootjes en rozijnen. Een beetje vanillesaus erover en je…

Stoofpot van aubergine, tomaat en kikkererwt

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Het wordt kouder dus wat is er dan lekkerder dan een stoofpotje. Een stoofpot van aubergine, tomaat en kikkererwt gemaakt door Jobke, helemaal top. Heb je tijd en zin om…

Tarte tatin van courgette en tomaat

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke heeft weer wat met tomaatjes gemaakt: een tarte tatin van courgette met tomaat. Superlekker en niet moeilijk. Courgette, tomaat met mozzarella doe je in een taartvorm. Daarboven op leg…

Bloemkooltaart

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Bloemkool met kaas maar dan anders? Maak dan deze bloemkooltaart. De bloemkool meng je met 7! eieren, kruiden en Parmezaanse kaas. Zet het in de oven en na ongeveer 45…

Chocolademousse

| Toetje | No Comments
Chocolademousse... is er een toetje dat nog lekkerder is? Annemijn en Jobke hebben chocolademousse gemaakt met daarop een room van frambozen. Begin een uur of 3 voordat je het wil…

Plaattaart met bieten

| Hoofdgerecht, Lunch, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Bietjes zijn er in verschillende kleuren. Op deze plaattaart met bieten heeft Jobke 3 kleuren gebruikt: rode, gele en rood-wit gestreepte biet. Ze smaken allemaal superlekker en het ziet er…

Appelbeignet

| Gebak, Toetje | No Comments
Het is weer appeltijd en dus tijd voor een appeltoetje... Jobke heeft 1 van haar favoriete toetjes gemaakt: appelbeignets met siroop van citroengras, kardemom, suiker en appel. De siroop is…

Crostata met tomaat, honing en tijm

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke en tomaatjes... ze vindt ze oh zo lekker. Deze crostata zit vol met tomaatjes in verschillende kleurtjes. Samen met de honing en tijm superlekker. Het recept is niet heel…

Bieten-chocoladetaart

| Gebak, Toetje, Vegetarisch | No Comments
Ferieke en Jobke hebben een bieten-chocoladetaart gemaakt. In het glazuur hebben ze een beetje biet gedaan waardoor het zo mooi roze is geworden. En laat dat nou de lievelingskleur van…

Maiskolf met Franse krieltjes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Oh lekker gegrilde maiskolven met kruidenboter... Jobke en Annemijn vinden maiskolven superlekker. Ze hebben er Franse krieltjes uit de oven bijgemaakt met chipolata worstjes. Ben je vegetarisch? Dan kun je…

Rozenbotteljam

| Beleg | No Comments
Weet jij wat een rozenbottel is? Jobke vond ze op een markt in Amstelveen. Een rozenbottel is de vrucht van een roos. Je kunt er superlekker jam van maken en…

Kip met friet en appelmoes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Kip met friet en appelmoes maar dan anders... De friet is gemaakt met zoete aardappels en de mayonaise is een yoghurtsausje. Het kost even wat tijd maar dan heb je…
succotash

Succotash

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Maiskolven, Jobke vindt het heerlijk maar wel heel onhandig eten zo zonder 2 boven tanden. In succotash zitten de korrels van de maiskolf, veel makkelijker eten... Samen met de bonen…
rozijnenkoekjes

Rozijnenkoekjes

| Gebak | No Comments
Koekjes bakken, Ferieke vindt het superleuk. Beetje bananen prakken, appels raspen samen met de havermout, honing, rozijnen en kaneel door elkaar mixen. Lekker het deeg in vormpjes proppen... Rozijnenkoekjes, een…

Hawaïaanse rijstsalade

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Verse ananas, superlekker en het zit in deze Hawaïaanse rijstsalade gemaakt door Jobke (met een heel klein beetje hulp van Ferieke). Behalve ananas en rijst zit er o.a. kokos en gember…

Vanillepudding

| Toetje | No Comments
Oooh lekker vanillepudding gemaakt door Ferieke. Niet moeilijk maar het kost wel wat tijd omdat de pudding een tijdje in de oven moet garen. Top met aardbeiensaus maar je kunt natuurlijk…

Italiaanse ei soep

| Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Vegetarisch | No Comments
Italiaanse ei soep, tomatensoep maar dan anders... Deze soep zit lekker vol ei en tomaat. Ferieke is verslaafd aan tomaat en dus was al heel veel tomaat opgegeten nog voordat…

Tante Troela eclairs

| Gebak, Toetje | No Comments
Tante Troela (geschreven door David Walliams), het favoriete boek van Annemijn en Jobke, eet alleen maar toetjes. Een reusachtige apfelstrudel, roomsoepjes opgestapeld tot tegen het plafond en eclairs zo groot…

Pasta e Fagioli

| Hoofdgerecht, Soep, Vegetarisch | No Comments
Pasta e Fagioli, een mooie naam voor pasta met bonensoep, gemaakt door Ferieke. Een simpel en superlekker Italiaanse soep die je warm en koud kunt eten. Het recept is van…

Aardbeienroomijs

| Toetje | No Comments
Drie vrouwen gaan uit eten met hun mannen... Het vakantieboek van Kidsweek, vol met moppen en ook een recept voor aardbeienroomijs... Het is lekker warm en dus hebben Jobke en…

London loaf

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
London loaf, een belegd platbrood. Je kunt het met van alles beleggen. Even bakken in de pan en klaar. Jobke heeft een versie gemaakt met een gehaktvulling en een kaasvulling.…
madeleine

Madeleine

| Gebak, Toetje | No Comments
Op vakantie in Frankrijk kon Ferieke geen genoeg krijgen van madeleine cakejes. Vandaag heeft ze dan ook deze supercakejes gebakken. Het is heel makkelijk en heel lekker. Het recept is…
Groene soep

Groene soep

| Hoofdgerecht, Soep, Vegetarisch | No Comments
Groene soep lekker? Deze wel... en ook nog snel gemaakt. Ferieke heeft een soep gemaakt vol groene groente: broccoli en spinazie, cannelloni bonen, citroen en koriander. Lekker met stokbrood. Het recept…

Kip met zoete aardappel en freekeh

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Ferieke houdt wel van een kippenpootje... Ferieke heeft de kip in een saus van abrikoos, koriander, ui en honing gebakken. Lekker met zoete aardappel uit de oven en freekeh, een…
milkshake

Milkshake

| Toetje | No Comments
Milkshake, een superlekker toetje voor als het warm weer is. Jobke en Ferieke hebben de aardbeitjes gesneden, Annemijn heeft de aardbeitjes, bosbes, melk en ijs door elkaar gemixed en klaar…
kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Lekker een beetje munt en peterselie knippen... lekker knippen, Ferieke's favoriete hobby. Ze knipt het voor de kikkererwtensalade die ze aan het maken is. Het recept komt uit het kookboek…

Fattoush salade

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Warm, heel warm weer, dan wil Jobke alleen nog koude dingen eten zoals fattoush salade, een Libanese broodsalade. De basis van deze salade is brood en munt. Verder heeft Jobke…

Artisjok

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Een artisjok is een bloem en wordt, voordat hij gaat bloeien, geplukt. Ferieke is er dol op. Kook de artisjok, en serveer het met 2 sausjes. Pel blaadje voor blaadje de…

Spitskoolsoep

| Hoofdgerecht, Soep, Vlees | No Comments
Zin in soep? Jobke heeft spitskoolsoep gemaakt met mosterd crème fraîche en geraspte appel. Voeg nog gebakken spekjes toe en je hebt een maaltijdsoep. Lekker met brood erbij. Recept komt uit…

Ratatouille

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Ratatouille, een superlekker Frans groente recept. Annemijn en Jobke hebben ratatouille gemaakt met o.a. aubergine, courgette, muntpaprika en tomaat. Eigenlijk is het een bijgerecht, maar met brood, rijst of pasta…
Risotto met voorjaarsgroente

Risotto met voorjaarsgroente

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke heeft risotto gemaakt met heel veel groene groente en een wortel. Snijden, raspen, risotto in de pan, groente erbij, lekker laten koken en klaar. Het recept komt uit het…

Rabarber en framboos met maismeel koekjes

| Gebak, Ovengerecht, Toetje | No Comments
En ja alweer een toetje met rabarber gemaakt door Ferieke. Rabarber met framboos onder een dekentje van maismeel koekjes. Je bent er even mee bezig maar dan heb je wel…
Salade met aardbeien en quinoa

Salade met aardbeien en quinoa

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Jobke heeft een top salade gemaakt die ze hheeeeelll lekker vindt vooral als het buiten warm is! In deze salade met aardbeien en quinoa zit ook veldsla, rucola en geitenkaas…

Afrikaanse gehaktballetjes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Annemijn heeft Afrikaanse gehaktballetjes gemaakt. Oftewel gehaktballetjes met pijnboompitten en kruiden zoals komijn en kaneel, lekker sudderen in bouillon met een laurierblaadje. Samen met witte rijst en een sausje van…
rabarber-aardbeiflop

Rabarber-Aardbeiflip

| Toetje | No Comments
Ferieke heeft Jobke's favoriete toetje gemaakt: rabarber-aardbeiflip. Rabarber is officieel een groente maar in dit toetje lijkt het meer op fruit zo lekker zoet samen met de aardbei. Een top toetje…

Salade met lenteblaadjes en geitenkaas rolletjes

| Lunch, Salade, Vlees | No Comments
Lente dus een salade met raapstelen en postelein... Jobke en Ferieke hadden het er druk mee: wassen, drogen, snijden. Dankzij de wat zoete vinaigrette vonden ze het superlekker. Het recept…

Rabarbertaart

| Gebak, Ovengerecht, Toetje | No Comments
Rabarber, Annemijn kan er geen genoeg van krijgen... vooral niet als toetje en dus bakt ze een rabarbertaart. Je hebt er wat geduld voor nodig maar dan heb je een…

Tomatencurry

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke maakt kokosrijst voor de tomatencurry. Een curry met heel veel cherry tomaatjes, erwtjes, ui en knoflook en allerlei kruiden. Veel ingrediënten maar heel makkelijk te maken. Het recept is…

Raapsteeltaart

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn is druk bezig met het kneden van het deeg voor de raapsteeltaart. Een echt lente taartje want dan kun je overal raapstelen krijgen. Het recept komt uit het kookboek…

Pad Elzas

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Ferieke maakt een pad Thai op z'n Frans. Veel groente snijden zoals wortel, rode kool en kastanjechampignons. En dan nog wat noodles en spekjes! Het recept komt uit het boek…

Gestoofd fruit

| Gebak, Toetje | No Comments
Annemijn en Jobke hebben een super toetje gemaakt: gestoofd fruit van appels en bramen onder een dekentje van amandelcake gemaakt. Ander fruit kan ook zoals peren met frambozen. Het recept…

Courgettetaart

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
Lekker taartje bakken. Ferieke houdt ervan ook als het hartig is. Deze courgettetaart met bacon, feta en ricotta is supermakkelijk te maken. Beetje bakken dan alles bijelkaar voegen en heel…

Paddenstoelen-pot pie

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Lekker in de herfst maar ook in het voorjaar: paddenstoelen. Je kunt alle paddenstoelen gebruiken die je lekker vindt. Jobke heeft een mengeling van oesterzwammen, shiitake en champignons gebruikt. Het…
banaanmuffin

Banaanmuffin

| Gebak, Ovengerecht, Toetje | No Comments
Mmm de banaan smaakt super... Ferieke bakt banaanmuffin met o.a. speltbloem, banaan, honing en pecannoten voor bij de lunch. Ze zijn niet alleen fijn bij de lunch maar ook als…
cannelloni gevuld met zalm

Cannelloni gevuld met zalm

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vis | No Comments
Annemijn vindt vis niet lekker... Zalm snijden voor de cannelloni gevuld met zalm vond ze dan ook stom maar toen ze de zalm proefde en nog eens proefde vond ze het…

Polenta pizza met ratatouille

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Pizzabodem gemaakt van Polenta? Ferieke maakt het en belegt de pizza met ratatouille. Veel courgette, aubergine, tomaat, knoflook en ui naar een recept uit het boek Home made zomer van…

Linzen met tomaten

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke heeft de tomaatjes met tijm, balsamico, olijfolie en een beetje zout heel lang in de oven laten drogen. Dat maakt deze tomaten met linzen zo lekker. Het recept komt…

Clafoutis

| Gebak, Toetje, Vegetarisch | No Comments
Clafoutis is een Frans recept dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt. Maar je kunt het ook met ander fruit maken. Annemijn bakt een clafoutis met peren, kokos en limoen. Het…

Chocolade cupcake

| Gebak | No Comments
Super lekkere cupcakes voor als je iemand eens wil verwennen. Ook het deeg smaakt heerlijk. Jobke heeft alles afgelikt, van lepel tot kom... Het recept is van Donna Hay. Voor…

Flammkuchen

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vis | No Comments
Flammkuchen lijkt op pizza maar dan anders. Lekker met zalm en rucola en Jobke vindt het lekker met appel en ui. Recept komt uit Uit Pauline's keuken van Pauline Weuring.…
Courgettecake

Courgettecake

| Gebak | No Comments
Ferieke houdt wel van koekjes, cakejes en taartjes. In deze courgettecake zit heel veel courgette en toch is ie heel lekker. Het recept komt uit I love Groente van Janneke…

Shakshuka

| Hoofdgerecht, Lunch, Vegetarisch | No Comments
Jobke lust wel een eitje. In dit gerecht zitten er wel 8 (en heel veel paprika...)! Shakshuka is een gerecht uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi. Ingrediënten voor 4 personen…

Caponata

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | One Comment
Annemijn vindt groente vooral lekker als ze ze zelf gekookt heeft. Aubergine, tomaat, bleekselderij, paprika, ui, het zit allemaal in deze caponata.  Het recept komt uit I love groente van…
pappa al pomodoro

Pappa al Pomodoro

| Hoofdgerecht, Soep, Vegetarisch | No Comments
Joke houdt niet van tomaten behalve in soep. Deze soep, papa al pomodoro, zit er boordevol mee. Je kunt hem gelijk opeten maar ook een dag laten staan... Het recept komt…

Kaneelbroodjes

| Gebak | No Comments
Ferieke houdt van bakken en uitgebreid ontbijten. Heb je zin om lekker te bakken? Maak de broodjes op zaterdag en bak ze af op zondagmorgen. Recept komt uit comfort food van…