Annemijn vindt groente vooral lekker als ze ze zelf gekookt heeft. Aubergine, tomaat, bleekselderij, paprika, ui, het zit allemaal in deze caponata. 
Het recept komt uit I love groente van Janneke Vreugdenhil.

Ingrediënten
voor 4 personen:
150 ml olijfolie
2 kleine uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 aubergines, in dobbelstenen
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
2 kleine rode (punt)paprika’s, in reepjes
4 tomaten, ontveld en fijngesneden
2 el kappertjes (liefst uit het zout), afgespoeld
60 g groene olijven, grofgehakt
4 el rode wijnazijn
1 el suiker
een beetje verse bladpeterselie, fijngesneden

Bereiden
Verhit de helft van de olie in een grote pan op hoog vuur. Bak de aubergineblokjes in 5 minuten bruin. Laat de aubergineblokjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op laag vuur. Fruit de ui, bleekselderij en paprika een minuut of 5 in de pan. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en laat een kwartier zachtjes pruttelen. De bedoeling is dat het meeste vocht verdampt.

Doe de aubergineblokjes, kappertjes, olijven, azijn en suiker in de pan en laat nog rustig 5 minuten sudderen. Proef en maak verder op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en zo nodig extra azijn of suiker. Laat de caponata afkoelen. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur en bestrooi het met peterselie.

Je kunt ook nog pijnboompitten en/of rozijnen toevoegen.

One Comment

  • Livy schreef:

    Ik heb er ook éénje gemaakt. Ik vond het heel leuk! Ik vond het ook lekerder dan normaal
    Livy, 7 jaar.

Leave a Reply