Clafoutis is een Frans recept dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt. Maar je kunt het ook met ander fruit maken. Annemijn bakt een clafoutis met peren, kokos en limoen. Het recept komt uit Appels en Peren van Sandra Ysbrandy.

Ingrediënten
2 handperen
125 ml kokosmelk
125 ml slagroom
1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden
2 eieren
1 eigeel
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr bloem
75 gr roomboter, gesmolten
2 limoen, rasp van de schil
25 gr gemalen kokos
boter om de vorm in te vetten

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kokosmelk, slagroom en het vanillestokje in een steelpan en breng het aan de kook. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de blokjes peer toe aan het roommengsel inde steelpan. Kook zachtjes 2 minuten en zet het vuur daarna uit. Laat afkoelen.

Haal het vanillestokje uit de pan, schraap de vanillemerg uit het vanillestokje. Voeg het merg toe aan het roommengsel.Klop de eieren en het eigeel met de suiker en de vanillesuiker totdat het lichtgeel en schuimend is. Voeg de geraspte schil van de limoenen toe, de gemalen kokos en de gesmolten boter.

Zeef de bloem en klop het door het eimengsel. Giet de afgekoelde room bij het eimengsel en spatel het rustig doorelkaar en doe het daarna in een ovenschaal.Zet de de clafoutis 20 minuten in de oven totdat het beslag gaar en lichtbruin is.

Bestrooi de nog hete clafoutis met poedersuiker. Laat tot lauwwarm afkoelen, dan is hij het lekkerst.