Ferieke maakt kokosrijst voor de tomatencurry. Een curry met heel veel cherry tomaatjes, erwtjes, ui en knoflook en allerlei kruiden. Veel ingrediënten maar heel makkelijk te maken. Het recept is van Nigella Lawson.

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de curry
2 el olijfolie 
2 grote uien
1 tl zeezout
4 tenen knoflook, geperst
2 tl kurkuma
1 kilo cherry tomaten, gehalveerd
2 tl mosterdpoeder
1 tl garam masala
200 gr bevroren erwten

Voor de kokos rijst
tl olijfolie met knoflook
4 lente uitjes fijn gesneden
2 tl mosterdzaad
300 gr basmati rijst
400 ml kokosmelk
600 ml gekookt water
1 tl zeezout
sap van 1 limoen

Bereiden
De curry
Doe de olie in een pan met een deksel. Doe de uien in de pan en besprenkel de uien met zout. Bak de uien ongeveer 7 minuten en roer het regelmatig. Voeg de knoflook toe en daarna de tomaten. Voeg de kruiden toe. Doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten op een laag vuurtje koken.
Voeg 5 minuten voor einde de erwten toe.

De kokosrijst
Verwarm de olie in een braadpan met deksel. Voeg de lente uitjes toe en de mosterdzaad. Bak dit een minuutje en roer het door elkaar. Doe de rijst erbij en roer het goed door.

Schenk de kokosmelk in een maatbeker. Voeg hierbij het gekookte water toe totdat het in totaal 1 liter is. Voeg dit toe aan de rijst samen met het zout. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook het 15 minuten (check de kooktijd op het rijstpak en pas eventueel aan). Na 15 minuten is de rijst gekookt en het vocht volledig opgenomen door de rijst.

Voeg de limoensap toe. Check of er genoeg zout en limoen inzit. Zo niet voeg nog wat toe.