Risotto met voorjaarsgroente

Ferieke heeft risotto gemaakt met heel veel groene groente en een wortel. Snijden, raspen, risotto in de pan, groente erbij, lekker laten koken en klaar. Het recept komt uit het kookboek ‘Mijn beste Italiaanse recepten’ van Antonio Carlucci.

Risotto met voorjaarsgroente bereiden
Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen. Maak de stengels van de bleekselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in kleine blokjes.

Zet de pan bouillon op laag vuur.

Smelt de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui. Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe. Roer alles kort op laag vuur. Schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn.

Doe bij de groente steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt. Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ongeveer 20 a 30 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.

Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto.