Warm, heel warm weer, dan wil Jobke alleen nog koude dingen eten zoals fattoush salade, een Libanese broodsalade. De basis van deze salade is brood en munt. Verder heeft Jobke onder andere tomaat, komkommer, doperwten en paprika toegevoegd.

Fattoush salade bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met 4 el olijfolie. Snijd de pitabroodjes door midden. Bestrijk cirkels met de baharatolie en bestrooi naar smaak met zout.

Leg de pita cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak het in het midden van de oven totdat ze knapperig zijn, duurt ongeveer 10 minuten. Draai ze halverwege om.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Zodra het kookt doe de doperwten in de pan en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet het af in een vergiet en spel na met koud stromend water.

Meng 3 el olijfolie met yoghurt en appelciderazijn. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten, komkommer en paprika’s in kleine stukjes. Doe deze in een slabak. Snijd de munt en peterselie fijn en voeg toe aan de tomaten. Voeg de doperwten en dressing toe en schep goed door elkaar.

Snijd de pita in kleine stukjes en verdeel over de salade en schep het nog eens door. Verdeel de fattoush salade over 4 borden.