Italiaanse ei soep

Italiaanse ei soep, tomatensoep maar dan anders… Deze soep zit lekker vol ei en tomaat. Ferieke is verslaafd aan tomaat en dus was al heel veel tomaat opgegeten nog voordat Jobke het in de pan kon doen…

Ingrediënten
1 el extra virgin olijfolie
3 tot 4 teentjes knoflook, geperst
750 gram tomaten, in kleine stukjes gesneden
zout
takje basilicum
2 liter groentebouillon
4 eieren
ongeveer 20 gram griesmeel
6 el geraspte Parmezaanse kaas
2 el peterselie, fijn gesneden
2 el basilicum, fijn gesneden
zwarte peper
 

 

 

Italiaanse ei soep bereiden:
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de knoflook toe. Roer ongeveer 30 seconde. Voeg de tomaten en het basilicum takje toe. Breng de tomaten aan de kook. Laat het ongeveer 5 a 10 minuten doorkoken. Roer ondertussen regelmatig in de pan. Voeg de groentebouillon en een beetje zout en peper naar smaak toe. Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

Doe de eieren, griesmeel, Parmezaanse kaas, peterselie en basilicum in een kom en mix het goed door elkaar totdat het schuimig wordt.

Zet het vuur hoger zodat de soep weer gaat koken en voeg langzaam het eimengsel toe. Blijf, terwijl je het eimengsel toevoegt, continu roeren zodat alles goed door elkaar mengt. Als het ei is toegevoegd zet je het vuur laag en laat je de Italiaanse ei soep nog een minuut of 5 door sudderen. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Serveer de Italiaanse ei soep met wat stokbrood.