Bietjes zijn er in verschillende kleuren. Op deze plaattaart met bieten heeft Jobke 3 kleuren gebruikt: rode, gele en rood-wit gestreepte biet. Ze smaken allemaal superlekker en het ziet er heel vrolijk uit. Het recept komt uit Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es.

Ingredi├źnten
3 bieten (eventueel in verschillende kleuren)
6 plakjes bladerdeeg
125 gr ricotta
100 gr feta
1 el honing
1 ei
zout
olijfolie
boter om het bakblik in te vetten
kiemgroente van bijvoorbeeld biet en prei (deze kun je ook weglaten)

Benodigdheden
Kaasschaaf om de bieten in plakjes te snijden.
Dunschiller
Bakblik

Plaattaart met bieten bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de bieten met een dunschiller en snijd ze met een kaasschaaf in dunne plakjes.

Vet het bakblik in met een beetje boter. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakblik en maak ze aan elkaar vast zodat het 1 deeg wordt. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Doe de ricotta in een kom en voeg de feta in kleine stukjes toe. Meng de honing en een beetje zout er doorheen.

Smeer het bladerdeeg in met het kaasmengsel. Bedek de kaas met de bietenschijfjes. Doe dit dakpansgewijs en wissel de kleurtjes af als je verschillende kleuren bietjes hebt. Smeer de bietenschijfjes in met een beetje olijfolie.

Klop het ei los in een schaaltje. Smeer de randen van het bladerdeeg in met het ei.

Bak de plaattaart met bieten in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten mooi bruin. Haal de taart uit oven en garneer het met de kiemgroente.