Gratin van knol, kool en pompoen

Ferieke heeft gratin van knol, kool en pompoen gemaakt. Een perfect herfstgerecht. Vol met knolselderij, Chinese kool en pompoen. Tomatensaus erbij met mozzarella en Parmezaanse kaas, 40 minuten in de oven. Stokbroodje erbij en klaar is je eten… Het recept komt van de website elleeten.nl.

Ingrediënten
1 ui, in kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie
2 blikken gepelde tomaten
1 l groentebouillon
1 kleine knolselderij (ongeveer 500 gr)
1 pompoen (ongeveer 500 gr)
1/2 Chinese kool (ongeveer 400 gr)
2 bollen mozzarella
2 takjes tijm, in kleine stukjes
peper
zout

Benodigdheden
ovenschaal
knoflookpers

 

Gratin van knol, kool en pompoen bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe 3 el olijfolie in een bakpan. Voeg de ui en knoflook toe zodra de olie warm is. Bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de gepelde tomaten toe. Maak met een pollepel de tomaten stuk. Kook de saus in een minuut of 10 wat in zodat er een wat dikkere tomatensaus ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Doe de bouillon in een pan en breng het aan de kook.

Schil de pompoen en knolselderij en snijd ze in kleine stukjes. Haal de bladeren van de Chinese kool en verwijder het witte deel uit de bladeren. Kook de pompoen en de knolselderij in de bouillon. Kook ze in ongeveer 5 a 10 minuten net beetgaar. Schep ze uit de pan en leg ze op een droge, schone theedoek. Doe de Chinese koolbladeren heel even in de bouillon en giet ze daarna onder koud water af. Droog ze ook op een droge, schone theedoek. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.

Vet de ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie. Leg een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal. Leg daarop de pompoen, knolselderij en Chinese kool. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Bedek de groenten met de rest van de tomatensaus. Verdeel de mozzarella en tijm erover.

Bak het in 40 minuten gaar en mooi bruin. Serveer de gratin van knol, kool en pompoen samen met wat stokbrood.