Bloemkool, kikkererwt en granaatappel

Vind jij granaatappel ook zo mooi? Deze maaltijd zit vol met de superlekker pitjes uit de granaatappel. Je bent wel even bezig om de pitjes uit de appel te halen. maar samen met de bloemkool, kikkererwt, tomaat en een beetje brood heb je wel een superlekker maaltijd gemaakt. Het recept komt uit Simply Nigella van Nigella Lawson.

Ingrediënten
1 bloemkool
3 el olijfolie en een beetje voor het bakblik
1 tl kaneel
2 el komijn
400 gr kikkererwten
4 tomaten
2 tl zeezout
6 el granaatappel
peper
een handje verse peterselie in stukjes gesneden

stokbrood of ander brood

Benodigdheden
bakblik

 

Bloemkool, kikkererwt en granaatappel bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de kleine roosjes uit de bloemkool. Doe olie in een grote kom. Voeg de kaneel en komijn toe. Roer goed door elkaar. Voeg de bloemkool toe en roer door het mengsel. Wrijf een bakblik in met een beetje olie. Doe de bloemkool op het bakblik en zet het in de oven. Rooster de bloemkool in 15 minuten. Maak de kom met kaneel en komijn nog niet schoon.

Doe de kikkererwten in de kom waarin nog wat kaneel en komijn zit. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de kikkererwten. Besprenkel naar smaak met zout en peper. Mix alles door elkaar. Haal de bloemkool uit de oven. Voeg de kikkererwten met tomaten toe aan de bloemkool op het bakblik. Roer door elkaar en zet het bakblik weer in de oven. Bak nog een minuut of 15 tot de bloemkool lekker zacht is.

Breek de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Haal het bakblik uit de oven. Voeg 3 el granaatappelpitjes toe aan de bloemkool en meng het door elkaar. Verdeel het bloemkoolmengsel over de borden. Versier de borden met wat peterselie en granaatappelpitjes. Een paar stukjes stokbrood erbij en eet smakelijk!