Tomaten-groentesoep

Annemijn en Ferieke hebben een tomaten-groentesoep gemaakt. Oftewel een ‘wat ligt er nog in mijn groentela’ soep. Superlekker als je allerlei groenterestjes over hebt… In deze versie zit onder andere  bleekselderij, zoete aardappel, knolselderij en natuurlijk veel tomaten.

Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
2 zoete aardappelen
1 rode paprika
1 gele paprika
1/2 knolselderij
2 wortels
bieslook, een klein handje vol, geknipt in kleine stukjes
peterselie, een klein handje vol, geknipt of gesneden in kleine stukjes
1 ui
3 tenen knoflook
een scheutje olijfolie
1 kl tomaten
1 l water 

Benodigdheden
roerzeef

 

Tomaten-groentesoep bereiden
Snijd alle groente, behalve de tomaten, in kleine stukjes.

Maak een kruisje in de tomaten. Doe ze in een pan met water en breng het aan de kook. Kook ze een minuut of 2 en haal ze eruit. Doe in een roerzeef en zeef ze met de grofste zeef door de roerzeef.

Doe olie in de grote soeppan en fruit de uien in 5 minuten glazig. Voeg de geperste knoflook toe en bak heel even mee. Voeg alle gesneden groente toe en bak deze even mee.

Voeg de gezeefde tomaten toe samen met  het water en breng aan de kook.

Voeg de bieslook, peterselie en zout en peper toe.

Laat de soep een uurtje pruttelen. Proef na een minuut of 30. Als je het nog niet helemaal top vindt smaken kun je nog een beetje zout of peper toevoegen. Als alle groente gaar zijn is je tomaten-groentesoep klaar!