Risotto met Romanesco

Risotto met romanesco gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen
Romanesco, het lijkt wel op bloemkool maar dan groen met hele mooie torentjes. Het heeft een iets andere smaak maar wel net zo lekker… Jobke heeft er risotto van gemaakt. De mooie torentjes zijn nog net zichtbaar in de risotto…
Ingrediƫnten

350 gr risotto
1 knoflook teen
1 ui
sap van een halve citroen
100 gr geraspte kaas (pecorino)
1 liter groente bouillon
1 takje verse rozemarijn
1 tl tijm
zout
peper
scheutje olijfolie

Benodigdheden

knoflookpers

Risotto met romanesco gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen
Risotto met Romanesco maken

Haal de bladeren van de romanesco en snijd de torentjes los. Leg de torentjes in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Doe water in een pan met een snufje zout. Doe de romanesco in de pan en breng het aan de kook. Laat de romanesco in 10 a 15 minuten gaar koken.

Pel de ui en snijd de ui in kleine stukjes. Doe olijfolie in een pan. Als de olie warm is voeg je de ui toe. Pers de knoflook boven de pan uit. Bak de ui met knoflook glazig. Voeg de risotto, takje rozemarijn en citroensap toe en bak 1 minuut mee. Kook de risotto in ongeveer 45 minuten gaar door scheutje voor scheutje de bouillon toe te voegen. Als de risotto bijna droog gekookt is voeg je weer een scheut toe totdat de risotto lekker smeuig en zacht is. Haal het takje rozemarijn eruit en voeg de romanesco, tijm en naar smaak zout en peper toe.

Pak 4 borden. Doe op elk van de borden wat risotto met geraspte kaas en klaar is je risotto met romanesco.