Stokbrood met pompoen, tomaat en paprika

Jobke houdt wel van groente snijden en een beetje kruiden mengen. Dat is precies wat je moet doen als je zin hebt in stokbrood met pompoen, tomaat en paprika. Annemijn had meer zin om te filmen…
Ingrediënten

5 trostomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 pompoen
1 knoflook teen
5 el olijfolie en een beetje extra om de ovenschotel in te vetten
zout
peper
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1 tl basilicum
100 gr geraspte kaas
1 stokbrood

Ingrediënten

ovenschaal

Stokbrood met pompoen, tomaat en paprika - kids in the kitchen - koken met kinderen
Stokbrood met pompoen, tomaat en paprika maken:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met en beetje olijfolie.

Was de rode en gele paprika. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaden en snijd ze in stukken. Doe de paprika’s in de ovenschaal. Was de tomaten, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in de ovenschaal. Verwijder de schil van de pompoen. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in dunne en kleine stukjes. Voeg ze bij de tomaat en paprika.

Pak een schaaltje en doe hier 5 el olijfolie in. Voeg de tijm, rozemarijn en basilicum toe. Pers de knoflook boven het schaaltje. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer het olijfolie mengsel door de groente.

Snijd de stokbrood in stukjes. Leg de stukjes stokbrood tussen de groente. Tussen 2 stukjes brood zit altijd groente. Het is niet erg als niet de hele stokbrood bij de groente in de ovenschaal past. Dan bewaar je de rest voor bij het eten.

Bestrooi de ovenschaal met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en laat in 30 minuten gaar worden. Haal de schaal uit de oven. Pak 4 borden en leg op elk bord een beetje stokbrood met pompoen, tomaat en paprika. Zet op tafel en lekker eten maar…