Gevulde frambozenbroodje gemaakt door Jobke. Recept komt uit Jamie's superfood van Jamie Olivier

Gevulde frambozenbroodje

| Gebak, Lunch, Ontbijt, Vegetarisch | No Comments
Zin in een lekker ontbijtje? Maak dan deze gevulde frambozenbroodjes. Je kunt ze prima met frambozen uit de diepvries maken nu er geen verse frambozen te krijgen zijn. Het recept…
Pannenkoek met fruit - Kids in the kitchen

Pannenkoek met fruit

| Lunch, Ontbijt, Vegetarisch | No Comments
Wat eet Annemijn bij de paaslunch: pannenkoeken met fruit. Heel lekker en heel snel gemaakt. De pannenkoeken zijn gebaseerd op een recept uit het kookboek Jamie's Super Food van Jamie…
Aubergine schotel gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen

Aubergine ovenschotel

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Aubergine, aubergine, aubergine. Voor deze ovenschotel heb je er 3 nodig! Jobke vindt aubergine een beetje saai maar gelukkig zit er in deze schotel nog veel meer lekkers zoals pinda's…
Perentaart gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen

Perentaart

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Jobke en Ferieke wilden weer eens een lekker simpel taartje bakken. Deze perentaart is zo'n taart. Heel makkelijk te maken en oh zo lekker met dank aan de walnoten...Ok hij…
Groene en witte koolsoep gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen

Groene en witte koolsoep

| Soep, Vegetarisch | No Comments
Groene kool, witte kool... Ferieke en Jobke hebben er een soep van gemaakt. Een soep vol met kool maar ook vol met andere groente zoals bleekselderij en wortel. Een typische…
Risotto met romanesco gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen

Risotto met Romanesco

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Romanesco, het lijkt wel op bloemkool maar dan groen met hele mooie torentjes. Het heeft een iets andere smaak maar wel net zo lekker... Jobke heeft er risotto van gemaakt.…
Witlofschotel met appels & pruimen - Kids in the Kitchen

Witlofschotel met appels & pruimen

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Eigenlijk vinden Jobke en Annemijn witlof niet zo lekker. Gewoon gekookt vinden ze zelfs vies... Maar deze witlof gaat samen met o.a. aardappels, appels, pruimen en walnoten de oven in…
Eierkoek gemaakt door Annemijn - Kids in the Kitchen

Eierkoek

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Annemijn wilde snel even iets lekkers bakken. Ok dat werd dus eierkoek. Superlekker en makkelijk met maar 5 ingrediënten. Het recept komt uit het kookboek 'Wat eten we vandaag" van Susan…
Kruidencake met honing gemaakt door Annemijn uit The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson - Kids in the Kitchen

Kruidencake met honing

| Gebak, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn heeft een zoete cake met kruidnagel, gemberpoeder en peper gemaakt.  Ja zoet dankzijvde honing. Een kruidencake uit de Scandinavische keuken. Het recept komt uit The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson.…
Salade met verse vijgen

Salade met verse vijgen

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Vijgen, en vooral de verse, mmm Ferieke vindt ze heerlijk. Samen met onder andere tomaten, paprika, komkommer heeft ze er een superlekker salade van gemaakt. Beetje stokbrood erbij en klaar…
Tomatensalade gemaakt door Jobke - KidsintheKitchen

Tomatensalade

| Salade, Vegetarisch | No Comments
Tomatensalade, heel simpel en oh zo lekker. Jobke heeft een hele kleurrijke versie gemaakt door een gele, oranje, rode en groene tomaat te gebruiken. Een beetje olijfolie, feta en basilicum…
Tomaat met pesto uit de oven

Tomaat met pesto uit de oven

| Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Jobke had een kistje tomaten gekregen met onder andere coeur de boeuf erin. Supermooie grote tomaten. Jobke heeft er een heel simpel maar oh zo lekker bijgerecht van gemaakt, tomaat…
Rabarbercake met kokos gemaakt door Jobke en Ferieke - Kids in the Kitchen

Rabarbercake met kokos

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Rabarber, Jobke en Ferieke vinden dat superlekker. Ze hebben een rabarbercake met kokos gemaakt, superlekker (ook het beslag vonden Jobke en Ferieke helemaal top...). Het recept komt uit het kookboek…
Mergpijpjes gemaakt door Annemijn, Jobke, Isabella en Ferieke - Kids in the Kitchen

Mergpijpjes

| Gebak | No Comments
Na het eten van een mergpijpje, gekocht bij de bakker, vroegen Annemijn en Jobke zich af of je dit ook zelf kunt maken... Nou met hulp van gastkok Isabella is…
Chocoladebrood gemaakt door Jobke - Kids in the Kitchen

Chocoladebrood

| Gebak, Lunch, Ontbijt, Ovengerecht | No Comments
Mmm lekker chocolade. Jobke heeft er brood van gemaakt... Oftewel een brood waar heel veel chocolade inzit. Perfect voor de zondagochtend, -middag of wanneer jij er zin in hebt... Het…
Nogosari gemaakt door Annemijn. Kids in the Kitchen

Nogosari

| Toetje | No Comments
Annemijn heeft nogosari gemaakt, een superlekker Indisch 'stoom' toetje. Een makkelijk recept met o.a. veel banaan, beetje rijstemeel en kokos. Het recept komt uit het kookboek de geur van witte…
aardpeer met paprika, pruim en walnoot gemaakt door Ferieke. Kids in the Kitchen

Aardpeer met paprika, pruim en walnoot

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Aardpeer, een heel lekker, gezond en heel kleinknolletje. Ferieke heeft wat aardappels, paprika, prei, gedroogde pruimen en walnoten bij de aardperen gedaan. Oven in, 45 minuten wachten en je hebt…
Taart met zoete aardappel en appel Kids in the Kitchen

Taart met zoete aardappel en appel

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke en Annemijn hebben een taart gemaakt. Geen zoete maar een hartige... Alhoewel, de taart zit vol met zoete aardappels, appels en honing. Oh ja en knoflook en 4 eieren...…
smoothie met appels en peren gemaakt door Kids in the Kitchen

Smoothie met appels en peren

| Lunch, Ontbijt, Toetje | No Comments
Jobke en Ferieke hadden zin in een smoothie. Tja wat doe je in de winter in een smoothie? Nou appels, peren, kaneel, pistachenootjes en yoghurt. Mixen maar en klaar is…
Stamppotje met pastinaak, wortel en een bietje

Stamppotje met pastinaak, wortel en een bietje

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Groente schillen met de dunschiller. Jobke vindt dat 1 van de leukste dingen om te doen... Deze stamppot zit vol met aardappels, pastinaak, wortel en een bietje. Allemaal groentes die…
Deegappeltje uit de oven Kids in the Kitchen

Deegappeltje uit de oven

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Oud & nieuw? Natuurlijk appelflappen alleen hebben de Kids er een twist aangegeven. Zij hebben de appeltjes ingepakt maar niet met bladerdeeg.  De vulling bestaat niet alleen uit appel maar…
Ferieke maakt kerstkoekjes. Kids in the Kitchen, koken met kinderen

Kerstkoekjes

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Naast kerstballen wil Ferieke ook altijd kerstkoekjes in de kerstboom hangen... En dus is ze druk aan het bakken en versieren. Het recept voor de kerstkoekjes komt van de website…
Kerst chocoladetaart gemaakt door Annemijn en Ferieke Kids in the Kitchen

Kerst chocoladetaart

| Gebak, Ovengerecht, Toetje | No Comments
Het ultieme kersttoetje volgens Annemijn en Ferieke: een chocoladetaart in 3 lagen met een lekkere vulling... Heb je in de kerstvakantie een middag de tijd: ga hem dan maken want…
Polenta, knolselderij & wortel met een gebakken eitje

Polenta, knolselderij & wortel met een gebakken eitje

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn's lievelingsgerecht? Polenta met een gebakken eitje. Dat moest dan ook gegeten worden als hoofdgerecht met kerst. En als groente? Knolselderij met wortel als kerstboompjes uit de oven. Een superlekker…
Tomatensoep gemaakt door Jobke als voorgerecht voor de kerst. Kids in the Kitchen

Tomatensoep

| Soep, Vegetarisch | No Comments
Wat eten de Kids met kerst? Als voorgerecht willen ze tomatensoep met lettertjes, oftewel lettervermicelli.  Heel veel tomaat, beetje paprika en wat kruiden en klaar is je tomatensoep. Een super lekkere…
Boerenkool door Kids in the Kitchen

Boerenkool

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Verse boerenkool, nog aan de stengel... Annemijn en Jobke hebben er ouderwetse boerenkool stamppot van gemaakt. Aardappels koken, puree ervan maken samen met boerenkool, cashewnootjes, spekblokjes en een rookworst. Mmm…
Peertjes uit de oven

Peertjes uit de oven

| Ovengerecht, Toetje | No Comments
Peertjes uit de oven. Annemijn en Ferieke hebben een heel simpel toetje met stoofperen gemaakt: stoofperen met honing en suiker. Doe de honing in de peer en suiker over de…
Lasagne met courgette

Lasagne met courgette

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Lasagne kun je op 100 manieren maken. Jobke heeft lasagne met courgette gemaakt, een Italiaanse versie met onder andere tomaat, rode paprika, courgette, ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas. Makkelijk te…
Marsepein gemaakt door Kids in the Kitchen

Marsepein

| Gebak | No Comments
Marsepein is niet het favoriete Sinterklaas snoepgoed van the Kids behalve deze versie dan... Lekker zelf gemaakt. Niet moeilijk maar je moet wel geduld hebben. Je kunt de marsepein pas…
Smoor daging, snijbonen en rijst

Smoor daging, snijbonen en rijst

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Annemijn mocht naar de boekpresentatie van 'De geur van witte rijst", een verzameling van Indische eet- en kookherinneringen. Ze heeft Rachel de Vries ontmoet en beloofd om haar recept Smoor…
Gnocchi met pompoensaus

Gnocchi met pompoensaus

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Jobke en Ferieke hadden zin om uitgebreid te koken en hebben zelf gnocchi gemaakt. Gnocchi maken is niet moeilijk maar het kost wel veel tijd. Heb je tijd probeer het…

Gevulde speculaas

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Het kost veel tijd maar dan heb je de allerlekkerste gevulde speculaas en ook nog eens helemaal zelf gemaakt. Annemijn en Ferieke zijn de uitdaging aangegaan en hebben eerst de…
pepernoten

Pepernoten

| Gebak | No Comments
Sinterklaas: Annemijn, Jobke en Ferieke zijn er klaar voor. Ze hebben pepernoten gemaakt, de echte... Oftewel de wat zachtere versie die lijkt op taai taai. Dat kun je dan ook…

Tomaten-groentesoep

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Annemijn en Ferieke hebben een tomaten-groentesoep gemaakt. Oftewel een 'wat ligt er nog in mijn groentela' soep. Superlekker als je allerlei groenterestjes over hebt... In deze versie zit onder andere  bleekselderij, zoete aardappel,…

Salzburger nockerln

| Ovengerecht, Toetje | No Comments
Salzburger nockerln, een hele mooie naam voor een superlekker toetje uit Oostenrijk met 6! eiwitten en 4! eidooiers... gemaakt door Annemijn. Het recept komt uit het kookboek ‘Elke dag vers, koken…

Bloemkool, kikkererwt en granaatappel

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Vind jij granaatappel ook zo mooi? Deze maaltijd zit vol met de superlekker pitjes uit de granaatappel. Je bent wel even bezig om de pitjes uit de appel te halen.…

Walnotencake met witte chocolade

| Gebak, Ovengerecht | No Comments
Walnoten, je kunt ze nu overal vers krijgen. Even kraken met een notenkraker en ze kunnen zo in deze cake. Je hebt wel 300 gram nodig dus je bent even…

Gratin van knol, kool en pompoen

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke heeft gratin van knol, kool en pompoen gemaakt. Een perfect herfstgerecht. Vol met knolselderij, Chinese kool en pompoen. Tomatensaus erbij met mozzarella en Parmezaanse kaas, 40 minuten in de…

Zoete aardappellasagne

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vlees | No Comments
Toppie, Jobke en Ferieke hebben lasagne gemaakt. Maar niet de gewone versie met pasta, nee dit is een zoete aardappellasagne. Het recept komt uit het kookboek ‘Wat eten we vandaag?’…

Hazelnootpasta

| Beleg | No Comments
Nutella/ hazelnootpasta mmm lekker... Annemijn heeft het zelf gemaakt en dat is helemaal niet zo moeilijk en natuurlijk veel lekkerder... Hazelnoten met chocolade en melk dat zijn d belangrijkste ingrediënten.…

Appeltje met vanillesaus

| Ovengerecht, Toetje | No Comments
Annemijn heeft 1 van haar lievelingstoetjes gemaakt: een appeltje met vanillesaus. Je boort een gaatje in de appel, vult dit met walnootjes en rozijnen. Een beetje vanillesaus erover en je…

Stoofpot van aubergine, tomaat en kikkererwt

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Het wordt kouder dus wat is er dan lekkerder dan een stoofpotje. Een stoofpot van aubergine, tomaat en kikkererwt gemaakt door Jobke, helemaal top. Heb je tijd en zin om…

Tarte tatin van courgette en tomaat

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke heeft weer wat met tomaatjes gemaakt: een tarte tatin van courgette met tomaat. Superlekker en niet moeilijk. Courgette, tomaat met mozzarella doe je in een taartvorm. Daarboven op leg…

Bloemkooltaart

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Bloemkool met kaas maar dan anders? Maak dan deze bloemkooltaart. De bloemkool meng je met 7! eieren, kruiden en Parmezaanse kaas. Zet het in de oven en na ongeveer 45…

Chocolademousse

| Toetje | No Comments
Chocolademousse... is er een toetje dat nog lekkerder is? Annemijn en Jobke hebben chocolademousse gemaakt met daarop een room van frambozen. Begin een uur of 3 voordat je het wil…

Plaattaart met bieten

| Hoofdgerecht, Lunch, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Bietjes zijn er in verschillende kleuren. Op deze plaattaart met bieten heeft Jobke 3 kleuren gebruikt: rode, gele en rood-wit gestreepte biet. Ze smaken allemaal superlekker en het ziet er…

Appelbeignet

| Gebak, Toetje | No Comments
Het is weer appeltijd en dus tijd voor een appeltoetje... Jobke heeft 1 van haar favoriete toetjes gemaakt: appelbeignets met siroop van citroengras, kardemom, suiker en appel. De siroop is…

Crostata met tomaat, honing en tijm

| Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch | No Comments
Ferieke en tomaatjes... ze vindt ze oh zo lekker. Deze crostata zit vol met tomaatjes in verschillende kleurtjes. Samen met de honing en tijm superlekker. Het recept is niet heel…

Bieten-chocoladetaart

| Gebak, Toetje, Vegetarisch | No Comments
Ferieke en Jobke hebben een bieten-chocoladetaart gemaakt. In het glazuur hebben ze een beetje biet gedaan waardoor het zo mooi roze is geworden. En laat dat nou de lievelingskleur van…

Maiskolf met Franse krieltjes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Oh lekker gegrilde maiskolven met kruidenboter... Jobke en Annemijn vinden maiskolven superlekker. Ze hebben er Franse krieltjes uit de oven bijgemaakt met chipolata worstjes. Ben je vegetarisch? Dan kun je…

Rozenbotteljam

| Beleg | No Comments
Weet jij wat een rozenbottel is? Jobke vond ze op een markt in Amstelveen. Een rozenbottel is de vrucht van een roos. Je kunt er superlekker jam van maken en…

Kip met friet en appelmoes

| Hoofdgerecht, Vlees | No Comments
Kip met friet en appelmoes maar dan anders... De friet is gemaakt met zoete aardappels en de mayonaise is een yoghurtsausje. Het kost even wat tijd maar dan heb je…
succotash

Succotash

| Hoofdgerecht, Vegetarisch | No Comments
Maiskolven, Jobke vindt het heerlijk maar wel heel onhandig eten zo zonder 2 boven tanden. In succotash zitten de korrels van de maiskolf, veel makkelijker eten... Samen met de bonen…
rozijnenkoekjes

Rozijnenkoekjes

| Gebak | No Comments
Koekjes bakken, Ferieke vindt het superleuk. Beetje bananen prakken, appels raspen samen met de havermout, honing, rozijnen en kaneel door elkaar mixen. Lekker het deeg in vormpjes proppen... Rozijnenkoekjes, een…

Hawaïaanse rijstsalade

| Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch | No Comments
Verse ananas, superlekker en het zit in deze Hawaïaanse rijstsalade gemaakt door Jobke (met een heel klein beetje hulp van Ferieke). Behalve ananas en rijst zit er o.a. kokos en gember…

Vanillepudding

| Toetje | No Comments
Oooh lekker vanillepudding gemaakt door Ferieke. Niet moeilijk maar het kost wel wat tijd omdat de pudding een tijdje in de oven moet garen. Top met aardbeiensaus maar je kunt natuurlijk…

Italiaanse ei soep

| Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Vegetarisch | No Comments
Italiaanse ei soep, tomatensoep maar dan anders... Deze soep zit lekker vol ei en tomaat. Ferieke is verslaafd aan tomaat en dus was al heel veel tomaat opgegeten nog voordat…